- Home
- Externe
- KIEV, (17.03.2015, 17:02)
- Mihai Draghici
O dispută privind statutul regiunilor separatiste ameninţă armistiţiul din Ucraina
O dispută privind eventualul "statut special" al regiunilor separatiste din estul Ucrainei riscă să afecteze respectarea armistiţiului fragil aflat în vigoare de la jumătatea lunii februarie.
Urmărește
936 afișări
O dispută privind statutul regiunilor separatiste ameninţă armistiţiul din Ucraina (Imagine: AFP/Mediafax Foto)
Rusia îl acuză pe preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, de introducerea unor condiţii suplimentare, nestipulate în acordul semnat la Minsk, informează BBC News online.
Acordul prevede acordarea unui statut special unor zone din regiunile Doneţk şi Lugansk, aflate sub controlul separatiştilor.
Propunerea este dezbătută în Parlamentul de la Kiev, dar deocamdată nu s-a ajuns la niciun rezultat.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Lasconi anunţă o întâlnire cu Nicuşor Dan: Nu văd cum aş putea să mă răzgândesc
-
Vladimir Ciorbă, patronul Nordis, reacţie la implicarea sa în reţinerea primarului din Sinaia/ „Încă din vara anului trecut am depus numeroase sesizări către DNA şi alte organe competente"
-
Daniel David: Avem o problemă foarte mare cu numărul de profesori
Armistiţiul convenit la Minsk este în vigoare din 15 februarie, în pofida unor incidente armate. O parte a armamentului greu a fost retras din zona de conflict.
Autoguvernarea zonelor aflate sub controlul insurgenţilor separatişti este un element-cheie al Acordului de la Minsk. Însă Ministerul rus de Externe susţine că Administraţia Poroşenko a introdus "termeni suplimentari în proiectul de lege".
"Preşedintele Poroşenko a ignorat în totalitate prevederile Acordului de la Minsk", consideră Ministerul rus de Externe.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe www.zf.ro: Pentru companiile austriece, Ungaria a devenit un vis urât. Strabag a intrat în colimatorul guvernului maghiar prin greşelile făcute la construcţia autostrăzii M30, care leagă Miskolc şi Košice. Tronsonul trebuie demolat în totalitate şi consolidat
Citește pe www.zf.ro: Unul dintre cele mai vechi business-uri din lume. În România, companiile se bat să câştige loc
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Pentru companiile austriece, Ungaria a devenit un vis urât. Strabag a intrat în colimatorul guvernului maghiar prin greşelile făcute la construcţia autostrăzii M30, care leagă Miskolc şi Košice. Tronsonul trebuie demolat în totalitate şi consolidat
Cu ultimii bani şi-a cumpărat o mină abandonată care nu părea să aibă niciun viitor. Acum are o avere colosală de 200 de milioane de dolari
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Noua regulă pentru românii care nu locuiesc la ADRESA din buletin. Ce e obligatoriu să faci din ianuarie 2025 și de ce acte ai nevoie
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:54
Live text Războiul din Ucraina, ziua 1065. Pentagonul confirmă că suspendarea ajutorului extern de către Trump nu afectează sprijinul militar pentru Ucraina / Şeful NATO cere SUA să continue înarmarea Ucrainei şi promite sprijin financiar european / Zelenski: „Trump trebuie să iasă victorios în încheierea războiului din Ucraina”
-
ieri, 22:44
Imaginile din satelit arată construcţii militare israeliene în zona demilitarizată de lângă Siria