O dronă nord-coreeană ajunge la nord de Seul

Coreea de Nord a trimis cinci drone peste graniţă, spun oficiali militari sud-coreeni, citaţi de BBC.

Urmărește
1598 afișări
Imaginea articolului O dronă nord-coreeană ajunge la nord de Seul

"Vehiculele aeriene fără pilot la bord" au încălcat spaţiul aerian sud-coreean în zonele de frontieră din jurul provinciei Gyeonggi, a declarat şeful statului major interarme al ţării.

O dronă a zburat până la marginea de nord a capitalei Seul, înainte de a se întoarce peste graniţă.

Au fost desfăşurate avioane şi elicoptere de atac, dar 100 de focuri trase de elicoptere nu au reuşit să le doboare.

Incursiunea are loc pe fondul creşterii tensiunilor în peninsula coreeană, Nordul efectuând un număr record de teste cu rachete în acest an.

Dronele au fost observate trecând graniţa în jurul orei locale 10:30.

Unul dintre avioanele de război sud-coreene implicate în operaţiune, un avion de atac uşor KA-1, s-a prăbuşit ulterior, dar cei doi piloţi au scăpat nevătămaţi.

Avionul a căzut la sol în comitatul Hoengseong, la est de Seul, la scurt timp după ce a decolat de la o bază aeriană din oraşul vecin Wonju, potrivit forţelor aeriene, citate de Yonhap.

De asemenea, Coreea de Sud a suspendat pentru aproximativ o oră decolarea şi aterizarea avioanelor de pe aeroporturile sale Incheon şi Gimpo.

Un oficial militar sud-coreean a descris ultima incursiune ca fiind un act clar de provocare din partea Pyongyangului.

"Armata noastră va continua să răspundă în mod temeinic şi hotărât la provocările Coreei de Nord", a adăugat militarul.

Ca răspuns, armata sud-coreeană a declarat că a trimis, de asemenea, avioane de supraveghere în Nord pentru a fotografia instalaţii militare.

Ultima dată când o dronă nord-coreeană a traversat graniţa a fost în urmă cu cinci ani, în iunie 2017, când tensiunile dintre cele două Corei erau la cel mai înalt nivel.

Dronele nord-coreene reprezintă o ameninţare la adresa securităţii Coreei de Sud, deoarece ar putea fi folosite atât pentru a spiona Sudul, cât şi pentru a lansa un atac.

La începutul acestei luni, Nordul a afirmat că a efectuat teste importante necesare dezvoltarea primului său satelit de spionaj, care ar putea fi folosit pentru a monitoriza Coreea de Sud. Nordul a publicat o fotografie aeriană a Seulului, despre care a spus că a fost realizată în timpul testului.

Experţii consideră că Coreea de Nord lucrează pentru a-şi rafina şi îmbunătăţi armele, punând în acelaşi timp presiune asupra Statelor Unite pentru a uşura sancţiunile în orice negocieri viitoare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici