- Home
- Externe
- ANKARA , (16.12.2019, 14:12)
- Marinela Sarbu
O dronă turcă de explorare a aterizat pe un aeroport din Cipru
O dronă turcă menită să ajute la căutarea hidrocarburilor din estul Mediteranei a aterizat luni pe un aeroport din Cipru, a declarat un oficial turc, într-o acţiune care ar putea tensiona şi mai mult relaţiile dintre Turcia şi Grecia, potrivit Reuters.
Urmărește
1330 afișări
Sursa: Facebook
Cabinetul turco-cipriot turcesc a desemnat, vineri, aeroportul Gecitkale de pe insulă ca bază atât pentru vehicule aeriene neînarmate cât şi pentru cele armate (UAV), la cererea guvernului turc, a informat agenţia de ştiri Demiroren (DHA).
Cipru, membru al UE, a fost împărţit într-o invazie turcă în 1974, declanşată de o scurtă lovitură de stat inspirată din Grecia, având disensiuni cu Turcia de ani buni cu privire la proprietatea combustibililor fosili din estul Mediteranei, considerate a fi bogate în gaze naturale.
Luni, şeful Direcţiei Industriei de Apărare din Turcia, Ismail Demir, a declarat că prima dronă turcă neînarmată a decolat de pe un aeroport din provincia vestică din Turcia, Mugla, şi a aterizat pe aeroportul Gecitkale, kuni dimineaţă. DHA a anunţat mai târziu că drona şi-a început primul zbor în estul Mediteranei, dar nu a mai zburat în continuare.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TikTok respinge zvonurile că Elon Musk va cumpăra platforma, înainte de a fi interzisă în SUA: „Pură ficțiune”
-
MApN: România participă din acest an la 3 din cele 8 grupuri de luptă ale NATO de pe Flancul Estic
-
Noua provocare pentru Ucraina în războiul cu Rusia: Soldaţii sinucigaşi din Coreea de Nord
-
Un microbuz în care se aflau zece persoane a fost implicat într-un accident pe Valea Oltului
Turcia a început să caute petrol şi gaz în largul coastei Ciprului la începutul acestui an, trimiţând două nave de foraj şi o navă de explorare cu UAV-uri care le escortează. Drept răspuns, Uniunea Europeană a numit activităţile ilegale şi a impus sancţiuni Turciei.
Ankara spune că unele zone în care operează nave ciprioce greceşti sunt fie pe platoul său continental, fie în zonele în care statul turco-cipriot are drepturi asupra oricăror descoperiri.
Luna trecută, Turcia şi guvernul Libiei recunoscut internaţional au semnat un acord privind limitele maritime în Mediterană. Atena a acuzat Turcia că a încălcat dreptul internaţional prin acest acord, dar Ankara neagă acuzaţiile şi spune că acordul îşi propune să-i apere drepturile în regiune.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Statuile lui Donald Trump ca Buddha au devenit un „must-have” în China. Vândute online, ele costă între 140 și 2.600 de euro
Citește pe www.zf.ro: În timp ce gazul din Marea Neagră deja a început să se vândă, România are o listă de 22 de centrale de energie care vor avea nevoie de peste 8 mld. metri cubi pe an, cam cât se va scoate anual din Neptun Deep. Care este stadiul pe fiecare proiect?
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Israel și SUA continuă la Doha negocierile privind acordul de încetare a focului în Gaza. Trump își menține avertismentul că „se va dezlănțui iadul în Orientul Mijlociu” dacă Hamas nu eliberează ostaticii până la învestirea sa de pe 20 ianuarie
Cum ar arăta viaţa fără asigurări: câţi bani ar trebui să scoată din buzunar un român fără asigurare de călătorie şi sănătate
Ţara care nu mai vrea să le cumpere străinii casele. Guvernul a impus taxe uriaşe pentru persoanele din afara UE care vin să cumpere proprietăţi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ce s-a descoperit pe cadavrul femeii ucise din Bragadiru. Medicii legiști au examinat trupul
CANCAN.RO
Cu cât se vinde o monedă de 5 lei pe OLX, în 2025. Poate fi o „comoară” pentru colecționari!
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe