O echipă americană pregăteşte baza de la Mihail Kogălniceanu pentru operaţiuni de tranzit

O echipă a forţelor aeriene americane a ajuns luni la baza Mihail Kogălniceanu, pentru o misiune de testare privind posibilitatea de executare a tranzitului, pe teritoriul României, a resurselor materiale şi umane către şi dinspre Afganistan, se arată într-un comunicat publicat joi.

Urmărește
320 afișări
Imaginea articolului O echipă americană pregăteşte baza de la Mihail Kogălniceanu pentru operaţiuni de tranzit

O echipă americană pregăteşte baza de la Mihail Kogălniceanu pentru operaţiuni de tranzit (Imagine: Cristi Cimpoes/Mediafax Foto)

Misiunea de testare are ca scop să verifice dacă baza aeriană poate fi folosită ca nod pentru transportul resurselor materiale către şi dinspre Afganistan. Procesul de evaluare începe cu staţionarea temporară a patru aeronave C-17 Globemaster III de la o altă bază din regiune, închisă pentru lucrări de mentenanţă, se arată în comunicatul publicat pe site-ul forţelor aeriene americane.

"Scopul nostru este să stabilim dacă (baza aeriană de la Mihail Kogălniceanu) este un aeroport viabil şi multimodal care poate să suporte transportul de resurse materiale şi umane către şi dinspre Comandamentul American Central", a declarat locotenent-colonelul Lee Wingfield, comandantul 621st Contingency Response Element.

Membrii 621st CRW (621st Contingency Response Wing), care au ajuns în România, sunt pregătiţi să fie dislocaţi în orice moment. Aceştia poate desfăşura misiuni diverse, de la cele de asistenţă umanitară la cele de deschidere a bazelor aeriene. În acest caz, misiunea necesită o echipă de experţi în înfiinţarea unei baze aeriene şi desfăşurarea unor operaţiuni de mobilitate aeriană.

Cei aproximativ 50 de militari din cadrul Contingency Response Element au început să pregătească aeronavele imediat ce au ajuns la baza Mihail Kogălniceanu, precum şi aerodromul pentru personalul ce urmează să ajungă.

Membrii Contingency Response Element vor pregăti aeronavele ce vor transporta resurse umane şi materiale necesare zilnic operaţiunii Enduring Freedom din Afganistan. Forţe americane de la baze din Statele Unite şi din străinătate se vor alătura echipei actuale săptămâna viitoare pentru a continua evaluarea.

Potrivit USTRANSCOM (Comandamentul American al Transporturilor ), dacă testul nu va dezvălui probleme majore, programul ar putea deveni permanent şi se va extinde pentru a transforma baza aeriană Mihail Kogălniceanu într-un nod logistic pentru Statele Unite şi aliaţii săi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici