Mulţimea avea steaguri ale Bahrainului şi a scandat sloganuri ostile dinastiei Al-Khalifa.
Într-un interviu, prinţul moştenitor Salman ben Hamad Al-Khalifa a declarat că dialogul este singura modalitate pentru deblocarea situaţiei. „Dialogul este soluţia şi toată lumea este de acord cu 80 la sută dintre revendicările primite”, a precizat prinţul.
„Poporul doreşte căderea regimului”, au scandat manifestanţii, cerând demisia premierului Khalifa ben Salman Al-Khalifa.
Agenţii forţelor de ordine, echipaţi cu căşti sau scuturi, au fost mobilizaţi în faţa palatului al-Qudaibiya, dar nu s-au înregistrat incidente.
„Dorim plecarea primului-ministru”, unchiul regelui Hamad ben Issa Al-Khalifa, a declarat Alaa al-Nasr, un manifestant în vârstă de 24 de ani.
„Ne aflăm aici pentru că nu dorim acest guvern”, afirmă Nawal Hassan, în vârstă de 29 de ani.
Într-un comunicat publicat la încheierea şedinţei de guvern, Executivul a anunţat că „respectă libertatea de exprimare”, îndemnând manifestanţii să nu aducă atingere intereselor publice.
De asemenea, Guvernul a avertizat că trebuie evitate acţiunile ce pot provoca tensiuni interconfesionale.
Şeicul Ali Salman, liderul mişcării de opoziţie Wefaq, a cerut reforme politice care ar permite poporului să aleagă guvernul.
„Dorim o ţară în care şiiţii şi sunniţii să trăiască în siguranţă”, adaugă liderul şiit.
De trei săptămâni, protestatarii adunaţi la Manama cer o mai mare participare populară la gestionarea regatului. Unii manifestanţi solicită încheierea dinastiei Al-Khalifa şi plecarea regelui.
Vinerea trecută, mii de manifestanţi au format un lanţ uman pe o lungime de şase kilometri la Manama, între Piaţa Perlei şi moscheea sunnită al-Fateh, cerând demisia Guvernului şi făcând apel la unitate între şiiţi şi sunniţi.