Prima pagină » Știri externe » O femeie condamnată la moarte pentru două crime în Japonia s-a înecat cu mâncare şi a murit

O femeie condamnată la moarte pentru două crime în Japonia s-a înecat cu mâncare şi a murit

O femeie care a fost condamnată la moarte pentru uciderea a doi bărbaţi în 2009 şi încarcerată într-un centru de detenţie din Hiroshima, Japonia, s-a înecat cu mâncare şi a murit, potrivit The Japan Times.
O femeie condamnată la moarte pentru două crime în Japonia s-a înecat cu mâncare şi a murit

Miyuki Ueta, în vârstă de 49 de ani, era condamnată pentru uciderea a doi bărbaţi cărora le datora bani, în 2009.

Ueta şi-a pierdut cunoştinţa în timp mânca în centrul de detenţie din Hiroshima, sâmbătă seara.

Ea a fost dusă la spital, unde s-a confirmat decesul prin sufocare, potrivit Ministerului Justiţiei din Japonia.

Incidentul a avut loc în jurul orei 16:20. Personalul de la centrul de detenţie din Hiroshima a încercat să îi scoată mâncarea din gură şi a luat alte măsuri, dar moartea ei a fost confirmată în jurul orei 18:55, a precizat ministerul.

În urma decesului femeii, numărul deţinuţilor condamnaţi la moarte aflaţi în centrele penale din Japonia se ridică la 105.

Sentinţa de condamnare la moarte a lui Ueta a fost finalizată în iulie 2017, după ce Curtea Supremă a confirmat hotărârile instanţelor inferioare. Instanţa supremă a declarat că inculpata a comis crimele premeditate şi „crude, bazate pe intenţii ferme de a ucide” şi că poartă „o responsabilitate penală gravă”.

Potrivit hotărârilor instanţelor inferioare, Ueta l-a drogat pe şoferul de camion Kazumi Yabe, în vârstă de 47 de ani, şi l-a înecat în mare în aprilie 2009 şi l-a drogat şi l-a înecat într-un râu pe proprietarul unui magazin de electronice Hideki Maruyama, în vârstă de 57 de ani, în luna octombrie a aceluiaşi an. În ambele cazuri, ea a folosit somnifere pentru a droga victimele, se arată în hotărârile judecătoreşti. Ueta, care le datora bani ambelor victime, şi-a susţinut nevinovăţia, iar verdictele s-au bazat în principal pe dovezi circumstanţiale, inclusiv pe faptul că Ueta a fost ultima persoană care s-a întâlnit cu bărbaţii înainte ca aceştia să dispară. De asemenea, ea a obţinut în prealabil somnifere. Instanţele inferioare au constatat că Ueta a fost motivată de dorinţa de a evita rambursarea datoriilor pe care le avea faţă de victime.