O firmă din Ucraina aflată în centrul scandalului privind demiterea lui Donald Trump, atacată de grupul de hackeri ruşi "Fancy Bear"

Hackerii ruşi au încercat să spargă conturi de email ale companiei de energie din Ucraina unde timp de mai mulţi ani a fost director Hunter Biden, fiul unuia din potenţialii contracandidaţi ai lui Donald Trump la alegerile prezidenţiale din 2020, potrivit unei firme de securitate informatică din SUA.

Urmărește
609 afișări
Imaginea articolului O firmă din Ucraina aflată în centrul scandalului privind demiterea lui Donald Trump, atacată de grupul de hackeri ruşi "Fancy Bear"

Compania de energie Burisma Holdings Ltd se află în centrul scandalului privind procedura de demitere a preşedintelui Donald Trump, declanşată după o discuţie telefonică a liderului de la Casa Albă cu omologul său de la Kiev, în cursul căreia Trump ar fi încercat să facă presiuni asupra liderului ucrainean pentru a-l convinge să iniţieze o anchetă împotriva principalului său contracandidat.

Firma de securitate informatică Area 1 Security a anunţat că a depistat acţiunile care au vizat compania Burisma, afirmând că ar fi fost efectuate de hackeri din grupul "Fancy Bear", despre care se crede că are legături cu Serviciului rus de Informaţii Militare (GRU).

Grupul "Fancy Bear" a fost implicat şi în atacurile cibernetice ce au vizat Comitetul Naţional Democratic în 2016, parte a unei operaţiuni mai ample de influenţare a alegerilor prezidenţiale americane, potrivit serviciilor de informaţii din SUA.

Nu este clar ce date urmăreau hackerii să obţină, a anunţat Area 1, potrivit site-ului agenţiei Reuters. Spargerea serverelor companiei Burisma ar fi putut oferi informaţii despre Hunter Biden, care a activat ca director în cadrul firmei ucrainene între 2014 şi 2019. O dezvăluire a datelor furate ar putea chiar influenţa procedura de demitere a lui Trump şi rezultatul alegerilor prezidenţiale americane.

Area 1 a comunicat că a depistat acţiunile hackerilor ruşi după ce produsul său protecţie a emailurilor a descoperit dovezi în acest sens, inclusiv "domenii momeală" - site-uri care imitau serviciul de email legitim al subsidiarelor firmei Burisma.

Scopul acestor "domenii momeală" era acela de a păcăli angajaţii companiei să ofere datele lor de înregistrare, a explicat Area 1.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici