O înregistrare video prezintă echipe de terorişti trimise să comită atentate în SUA şi Europa

Mai multe echipe de atacatori sinucigaşi instruite recent şi care urmează a fi trimise în Statele Unite şi Europa, au fost prezentate în cadrul unei ceremonii de finalizare a unui stagiu de instrucţie din 9 iunie, potrivit unei înregistrări video obţinute de ABC News.

Urmărește
1 afișare

Un jurnalist pakistanez a fost invitat la ceremonie, care s-a desfăşurat la 9 iunie, pentru a-ifotografia pe cei circa 300 de recruţi, printre care copii cu vârste de 12 ani, care urmau să fie trimişi în misiuni sinucigaşe.

Înregistrarea îl înfăţişează pe comandantul militar al talibanilor, Mansoor Dadullah, al cărui frate a fost ucis luna trecută de armata americană, prezentând fiecare echipă şi adresând felicitări.

"Aceşti americani, canadieni, britanici şi germani, vin în Afganistan din locuri îndepărtate", a declarat Dadullah în înregistrare. "De ce să nu mergem după ei?", s-a înrebat el.

Liderul echipei desemnate să atace Marea Britanie a vorbit în limba engleză. "Permiteţi-mi să spun ceva despre motivul pentru care, alături de echipa mea, voi comite un atentat-sinucigaş în Marea Britanie", a explicat el. "Chiar dacă fraţii noştri musulmani mor astăzi sau în seara asta, fiecare picătură a sângelui nostru va revigora musulmanii (...)", a adăugat el.

Oficialii americani din cadrul serviciilor de informaţii au calificat însă acest eveniment drept un alt exemplu de "campanie de propagandă agresivă şi sofisticată". Un oficial din cadrul departamentului american de contraterorism, citat de CNN, a declarat că există o "îngrijorare reală" de fiecare dată când statele occidentale primesc ameninţări din acea parte a lumii. Potrivit lui, taberele de instruire constituie o "sursă cu potenţial real de agenţi".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici