- Home
- Externe
- (11.05.2024, 21:56)
- Bianca Popa
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
O investigaţie IRS arată că Trump ar putea datora peste 100 de milioane de dolari din avantaje fiscale dubioase
- Manevra contabilă dubioasă a lui Trump la turnul său din Chicago ar putea duce la o factură fiscală uriaşă.
- IRS-ul argumentează că Trump a folosit aceeaşi pierdere fiscală de două ori, încercând să obţină avantaje fiscale.
- evizuirea solicitată de IRS ar putea modifica semnificativ situaţia fiscală a lui Trump, cu o posibilă implicare de peste 100 de milioane de dolari.
Urmărește
5915 afișări
O investigaţie IRS arată că Trump ar putea datora peste 100 de milioane de dolari din avantaje fiscale dubioase
O anchetă a Serviciului de Venituri Interne, serviciul de taxe al SUA, sau IRS, a dezvăluit că fostul preşedinte Donald J. Trump a utilizat o manevră contabilă dubioasă pentru a pretinde avantaje fiscale improprii pentru turnul său din Chicago, potrivit The New York Times. Pierderea unei bătălii de audituri care a durat ani de zile ar putea însemna o factură fiscală de peste 100 de milioane de dolari.
Turnul din sticlă de 92 de etaje de-a lungul râului Chicago este cel mai înalt şi, cel puţin pentru moment, ultimul proiect major de construcţie al lui Trump. Prin combinarea depăşirilor de costuri şi ghinionul de a se deschide în mijlocul Marii Recesiuni, a fost şi un mare pierzător de bani.
ULTIMELE ȘTIRI
-
ICC emite mandat de arestare pe numele lui Netanyahu și Gallant
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
Dar când Trump a căutat să obţină avantaje fiscale din pierderile sale, IRS-ul a susţinut că a mers prea departe şi a scris de fapt de două ori aceleaşi pierderi.
Prima scădere a venit pe declaraţia fiscală a lui Trump pentru anul 2008. Cu vânzările mult în urma proiecţiilor, el a pretins că investiţia sa în turnul de condominii-hotel a îndeplinit definiţia codului fiscal de "fără valoare", deoarece datoria sa în proiect însemna că nu va vedea niciodată un profit. Această mişcare a dus la raportarea de pierderi de până la 651 de milioane de dolari pentru acel an.
Nu există nicio indicaţie că IRS-ul a contestat acea revendicare iniţială, deşi lipsa acestei examinări a surprins experţii fiscali consultaţi pentru acest articol. Dar în 2010, Trump şi consilierii săi fiscali au căutat să obţină alte beneficii din proiectul din Chicago, executând o manevră care ar atrage ani de anchetă de la IRS. Mai întâi, el a transferat compania care deţinea turnul într-o nouă asociere. Deoarece el controla ambele companii, era ca şi cum ar fi mutat monede dintr-un buzunar în altul. Apoi a folosit această schimbare ca justificare pentru a declara 168 de milioane de dolari în pierderi suplimentare pe parcursul următorului deceniu.
Chestiunile legate de cazul lui Trump au fost suficient de noi încât, în timpul preşedinţiei sale, IRS-ul a efectuat o revizuire legală de nivel înalt înainte de a-l urmări. Times şi ProPublica, în consultare cu experţi fiscali, au calculat că revizuirea solicitată de IRS ar crea o nouă factură fiscală de peste 100 de milioane de dolari, plus dobânzi şi penalităţi potenţiale.
Documentele fiscale ale lui Trump au fost un subiect de speculaţii intense încă din campania prezidenţială din 2016, când a sfidat decenii de precedent şi a refuzat să-şi facă publice declaraţiile, invocând un audit în curs de desfăşurare de mult timp. O primă dezvăluire parţială a substanţei auditului a venit în 2020, când Times a raportat că IRS-ul contesta o rambursare fiscală de 72,9 milioane de dolari pe care Trump a pretins-o începând din 2010.
Raportarea Times şi ProPublica despre turnul din Chicago dezvăluie un al doilea aspect al disputei lui Trump cu IRS-ul. Această relatare a fost asamblată dintr-o colecţie de documente publice, inclusiv depunerile din procesul procurorului general din New York împotriva lui Trump în 2022, o referire trecătoare la audit într-un raport al Congresului din acelaşi an şi un memorandum IRS din 2019 care a explorat legitimitatea manevrei contabile. Memoriul nu l-a identificat pe Trump, dar documentele, împreună cu înregistrările fiscale obţinute anterior de Times şi cu raportări suplimentare, au indicat că fostul preşedinte era subiectul anchetei.
Este neclar cum a progresat bătălia de audituri a lui Trump începând din decembrie 2022, când a fost menţionată în raportul Congresului. Auditurile durează adesea ani de zile, iar contribuabilii au dreptul să conteste concluziile IRS-ului. Cazul ar deveni public numai dacă Trump ar alege să conteste o hotărâre în instanţă.
În răspuns la întrebările pentru acest articol, fiul lui Trump, Eric, vicepreşedinte executiv al Trump Organization, a declarat: „Această chestiune a fost rezolvată acum mulţi ani, doar pentru a fi readusă la viaţă odată cu candidatura tatălui meu la funcţia de preşedinte. Suntem încrezători în poziţia noastră, susţinută de scrisori de opinie din partea diferiţilor experţi fiscali, inclusiv fostul consilier general al IRS-ului.”
Un purtător de cuvânt al IRS-ului a declarat că legea federală îi interzice agenţiei să discute despre informaţiile fiscale private ale contribuabililor.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Unul din trei oameni suferă de „ura față de mișcare”. Fenomenul poartă numele de misokinezie
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Preotul care a lăsat-o pe Sabrina Carpenter să filmeze scene provocatoare în Biserică a fost eliberat
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce imagini! Apariția decoltată şi transparentă a celei mai frumoase jurnaliste sportive din lume
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe