- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
O judecătoare din New York îşi exprimă regretul faţă de "circul" audierii lui Dominique Strauss-Kahn
Judecătoarea americană care a dispus menţinerea în arest a lui Dominique Strauss-Kahn în mai, când era suspectat că a violat-o pe Nafissatou Diallo, apreciază că a comis o "eroare grosolană" autorizând atât de mulţi jurnalişti să urmărească audierile, transformate în "circ".
Dominique Strauss Kahn (Imagine: Mediafax foto/AFP)
"A fost o eroare grosolană să las să intre atât de mulţi (jurnalişti). Aş fi făcut mai bine să nu autorizez decât un singur fotograf şi un singur cameraman... Cu scopul de a evita tot acest circ", declară judecătoarea Curţii Penale din New York Melissa Jackson, în cartea "DSK, 16 mai 2011" a lui Francois Dufour, care urmează să apară în martie, în Franţa, la Editura KatouMalou.
"În calitate de judecător, a fost pentru prima dată când am permis unei echipe de televiziune să pătrundă într-o sală de şedinţe a acestui tribunal", subliniază acest magistrat, care a refuzat eliberarea sub cauţiune a fostului director al Fondului Monetar Internaţional (FMI) în cursul celebrei audieri din 16 mai 2011.
ULTIMELE ȘTIRI
-
EXIT POLL 21:00 Alegeri prezidențiale 2024, turul 1: Călin Georgescu și Marcel Ciolacu intră în turul 2
-
Rezultate parţiale după numărarea voturilor din aproape 70% dintre secţiile de votare. Ciolacu pe unu, Georgescu pe doi, Simion pe trei. Lasconi pe 4, dar aşteptă marile oraşe
-
Alegeri prezidenţiale. Noi rezultate EXIT-POLL. Ciolacu scade, Lasconi şi Georgescu cresc
-
Primele declaraţii ale candidaţilor după exit-poll-uri. Ciolacu: Rezultatul ne confirmă că am făcut ceea ce trebuie pentru ţară / George Simion anunţă victoria deşi exit-poll-urile îl dau pe 4 / Lasconi: Speranţa este vie în România
Favorit în alegerile prezidenţiale la vremea respectivă, Strauss-Kahn a fost arestat cu două zile înainte, pe 14 mai, pe aeroportul JFK din New York. Era prima sa apariţie în faţa unui tribunal în acest caz.
"Eram sub presiune (...). Am lăsat, deci, să intre şapte fotografi. Nu îmi imaginam că vor face atât de multă zarvă", adaugă ea, admiţând că a dat dovadă "de lipsă de un anumit tip de experienţă".
"Vream să termin repede, pentru că aveam enorm de multe audieri prevăzute în acea zi", subliniază ea, precizând că nu ştia "nimic despre cazul DSK înaintea audierii".
"Nu am tratat-o altfel faţă de altele. Este o decizie tot atât de gravă ca privarea unei persoane de libertate! Este un şoc să fii trimis la închisoare, şi un şoc şi mai mare atunci când te afli într-o ţară străină. De asemenea, nu trebuie să luăm ca uşoare acest tip de decizii", continuă judecătoarea.
În această carte, Jackson îşi apără refuzul eliberării sub cauţiune, afirmând că soluţia brăţărilor electronice propuse nu i se părea "fiabilă".
DSK a fost eliberat sub cauţiune şi consemnat la domiciliu în cursul altei audieri la New York, pe 19 mai, înaintea abandonării acuzaţiilor penale împotriva lui, pe 23 august, din cauza unor îndoieli cu privire la credibilitatea reclamantei, o cameristă de la Sofitel. O procedură civilă se află, în continuare, în aşteptare la New York.
Marţi, Strauss-Kahn a fost arestat preventiv la Lille (în nordul Franţei), în cazul Carlton.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
GANDUL.RO