O jurnalistă din China a fost pusă în mod oficial sub acuzare după ce a raportat despre focarul din Wuhan şi răspunsul autorităţilor

  • O jurnalistă reţinută din luna mai pentru că a raportat cu privire la focarul de coronavirus din Wuhan riscă până la cinci ani de închisoare, după ce a fost învinuit în mod oficial sub acuzaţia de răspândire de informaţii false.
  • Zhang Zhan, un fost avocat în vârstă de 37 de ani, a fost arestat în urmă cu mai bine de şase luni după ce a raportat despre focar.
  • Ea este reţinută într-o unitate de detenţie din Shanghai, relatează The Guardian.
Urmărește
1591 afișări
Imaginea articolului O jurnalistă din China a fost pusă în mod oficial sub acuzare după ce a raportat despre focarul din Wuhan şi răspunsul autorităţilor

Sursă foto. SCMP

Ea a fost acuzată că a raportat despre focarul din Wuhan pe reţelele de socializare şi site-urile de streaming.
 
Acuzaţia, lansată luni, a spune că Zhang a trimis „informaţii false prin text, videoclipuri şi alte mijloace media prin intermediul platofromelor, cum ar fi WeChat, Twitter şi YouTube”, potrivit documentului acuzării.
 
„A acceptat, de asemenea, interviuri de la mass-media de peste mări, Free Radio Asia şi Epoch Times şi a speculat cu răutate asupra epidemiei Covid-19 din Wuhan”, se mai arată în documet.
 
 A fost recomandată o pedeapsă de patru până la cinci ani.
 
Reţeaua ONG-urilor apărătorilor chinezi ai drepturilor omului (NCHRD) a declarat că rapoartele lui Zhang includeau „detenţiile altor reporteri independenţi şi hărţuirea familiilor victimelor".
 
Zhang se numără printre numeroşii jurnalişti care au fost arestaţi anul acesta după ce s-au deplasat la Wuhan pentru a furniza informaţii despre focarul şi răspunsul la virus.
 
Chen Qiushi, fost avocat devenit jurnalist, a fost reţinut în ianuarie. Li Zehua, care a călătorit la Wuhan pentru a raporta după dispariţia lui Chen, a dispărut la începutul lunii februarie, dar a fost eliberat în aprilie. Rezidentul din Wuhan, Fang Bin, a dispărut în acelaşi timp, dar nu a mai fost văzut de atunci.
 
Gurupurile pentru drepturile omului şi grupurile juridice au preocupări majore şi de lungă durată cu privire la sistemul de justiţie notoriu opac al Chinei, care are o rată de condamnări de aproximativ 99%.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici