O nouă alianţă în Parlamentul European? Viktor Orban anunţă formarea unui bloc de extrema dreaptă cu două formaţiuni din Cehia şi Austria

Premierul ungar Viktor Orban a lansat duminică „Patrioţii pentru Europa", o alianţă cu Herbert Kickl, liderul partidului austriac de extremă dreapta Libertatea, şi Andrej Babiš, fostul premier al Cehiei.

875 afișări
Imaginea articolului O nouă alianţă în Parlamentul European? Viktor Orban anunţă formarea unui bloc de extrema dreaptă cu două formaţiuni din Cehia şi Austria

Sursa foto: Hepta / Mediafax Foto

Viktor Orbán a prezentat duminică o nouă alianţă cu Partidul Libertăţii din Austria, de extremă dreapta, şi principalul partid de opoziţie din Cehia, care speră să atragă alţi parteneri şi să devină cel mai mare grup de extremă dreapta din Parlamentul European, informează Euronews.

Premierul ungar s-a deplasat duminică la Viena pentru a prezenta alianţa „Patrioţi pentru Europa" a partidului său Fidesz cu Partidul Libertăţii de extremă dreapta al lui Herbert Kickl şi cu partidul ANO al fostului prim-ministru ceh Andrej Babis, iar anunţul a fost făcut şi pe contul său de pe platforma X.

Alegerile pentru Parlamentul European din 9 iunie a adus surprize în mai multe ţări privind rezultatele bune obţinute de formaţiunile de extremă dreapta la nivel european, inclusiv în Franţa, Austria şi Italia.

În cadrul postării publicate pe platforma X, Viktor Orban a anunţat că scopul principal al noii alianţe anunţate este acela de a deveni ,,cel mai puternic grup de dreapta din politica europeană”.

„Europenii doresc trei lucruri: pace, ordine şi dezvoltare. (...) Trei partide politice şi-au unit forţele astăzi: cel mai puternic partid austriac, cel mai puternic partid ceh şi cel mai puternic partid maghiar”, se arată în postare.

Cu toate acestea, cele trei formaţiuni politice vor trebui să atragă deputaţi din cel puţin încă patru ţări UE, pentru ca noul grup să fie format în următoarea structură a Parlamentului European, care se va reuni pentru prima dată la Strasbourg pe 16 iulie.

Toate cele trei partide sunt pro-ruse şi niciunul dintre ele nu sprijină Ucraina în lupta sa împotriva Rusiei. Ungaria va prelua, începând cu 1 iulie, preşedinţia rotativă a Consiliului UE.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici