O nouă regiune din Rusia intră în stare de urgenţă pe fondul incursiunii Ucrainei pe teritoriul rus

  • În regiunea Belgorod, situată la graniţa cu Rusia, a fost declarată stare de urgenţă pe fondul atacurilor forţelor ucrainene.
  • Este a doua regiune din Rusia în care s-a declanşat starea de urgenţă de la începutul ofensivei Ucrainei pe teritoriul rus de săptămâna trecută.
Urmărește
1938 afișări
Imaginea articolului O nouă regiune din Rusia intră în stare de urgenţă pe fondul incursiunii Ucrainei pe teritoriul rus

O nouă regiune din Rusia intră în stare de urgenţă pe fondul incursiunii Ucrainei pe teritoriul rus

Armata ucraineană şi-a continuat incursiunea pe teritoriul Rusiei peste noapte, trimiţând un baraj de rachete şi drone în regiunea Kursk şi declanşând starea de urgenţă în întreaga regiune Belgorod, relatează POLITICO.

Guvernatorul Belgorodului, Viaceslav Gladkov, a declarat că situaţia este „extrem de dificilă” din cauza bombardamentelor zilnice din regiune.

„Casele sunt distruse, civilii au murit şi au fost răniţi”, a spus el, potrivit BBC.

Declararea stării de urgenţă în regiunea Belgorod are loc după ce o măsură identică a fost luată în regiunea rusă Kursk săptămâna trecută, care a dus la evacuări în masă din zonă.

Moscova susţine că a oprit înaintea forţelor Kievului pe teritoriul rus, în timp ce şeful armatei ucrainene, Oleksandr Sîrskîi, a anunţat marţi că Ucraina deţine controlul asupra a 74 de localităţi din regiunea Kursk. Kievul a declarat că nu va păstra teritoriul rusesc pe care l-a capturat, adăugând că va înceta raidurile dacă Moscova va accepta o „pace justă”.

Această situaţie l-a determinat pe preşedintele Vladimir Putin să retragă unele trupe ruseşti – care luptă în sudul Ucrainei – şi să le concentreze în regiunea Kursk, pentru a opri avansul Kievului în teritoriu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici