O nouă replică de 5,7 grade pe scara Richter a seismului din China

O replică seismică cu magnitudinea de 5,7 grade pe scara Richter s-a produs marţi în provincia Shaanxi, învecinată cu Sichuan, la 15 zile de la cutremurul cu magnitudine de 8 grade soldat cu peste 88.000 de morţi şi dispăruţi, potrivit agenţiei China Nouă.

13 afișări
Imaginea articolului O nouă replică de 5,7 grade pe scara Richter a seismului din China

O nouă replică de 5,7 grade pe scara Richter a seismului din China (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Această replică, produsă la ora 08.37 GMT (ora 11.37 ora României) cu epicentrul în zona Ningqiang, a fost resimţită puternic în capitala provinciei Shaanxi, Xi'an, şi în provincia vecină Gansu din nord-vest.

Cu puţin timp înainte, o altă replică, cu magnitudine de 5,4 grade potrivit autorităţilor chineze şi de 5,2 grade potrivit Institutului american de geofizică (USGS), a afectat zona Qingchuan din provincia Sichuan (sud-vest), unde s-a produs duminică o replică puternică apreciată de autorităţile chineze la 6,4 grade.

Cutremurul de marţi din Qingchuan a fost resimţit la Chengdu, capitala provinciei Sichuan, la o distanţă de aproape 300 de kilometri.

Peste 8.000 de replici au fost înregistrate în două săptămâni în Sichuan, dar multe dintre acestea au fost imperceptibile. Cea mai puternică, înregistrată duminică la Qingchuan, a provocat moartea a cel puţin 8 persoane şi avarierea a peste 70.000 de locuinţe.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici