O persoană a fost inculpată în SUA, în cazul atentatelor de la Bombay, din 2008

Un american de 49 de ani a fost inculpat, luni, la Chicago, pentru rolul avut în atentatele sângeroase care s-au soldat cu 166 de victime, la 26 noiembrie 2008, la Bombay, în India, pe lângă pregătirea unui atentat la Copenhaga, în Danemarca.

Urmărește
48 afișări
Imaginea articolului O persoană a fost inculpată în SUA, în cazul atentatelor de la Bombay, din 2008

O persoană a fost inculpată în SUA, în cazul atentatelor de la Bombay (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În paralel, justiţia americană a inculpat şi un fost ofiţer militar pakistanez pentru participarea sa la pregătirea unui atentat împotriva cotidianului danez Jyllands-Posten, care a publicat în 2005 caricaturi ale profetului Mahomed, a precizat Departamentul Justiţiei.

Arestaţi la începutul lui octombrie, cei doi bărbaţi se află în prezent în arest preventiv.

Potrivit aceleiaşi surse, primul inculpat, David Coleman Headley, a "supravegheat îndeaproape timp de mai mult de doi ani înainte de 26 noiembrie 2008 locaţiile luate drept ţintă" de atacatori în timpul atentatelor din cel mai mare oraş indian, Bombay.

El va trebui să răspundă în faţa a douăsprezece capete de acuzate, printre care "complot în vederea amplasării de bombe în locuri publice din India", "complot în vederea comiterii de crime şi mutilări în India", "ucidere de cetăţeni americani în India" şi "complot în vederea comiterii de crime şi mutilări în Danemarca".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici