- Home
- Externe
- (22.05.2020, 19:09)
- Mihai Draghici
O platformă online dezvoltată la Universitatea Harvard facilitează procedurile de imigrare în SUA
- O platformă online dezvoltată la Universitatea Harvard facilitează procedurile de imigrare în SUA
- Immigrants Like Us este o platformă uşor de utilizat, online şi complet gratuită
- Immigrants Like Us (ILU) oferă consiliere juridică în procedurile de imigraţie în SUA
Urmărește
668 afișări
O platformă online dezvoltată la Universitatea Harvard facilitează procedurile de imigrare în SUA
Un proiect start-up al Universităţii Harvard facilitează, prin intermediul unei platforme online, procedurile de aplicare pentru imigrarea în Statele Unite, oferindu-le acces potenţialilor imigranţi, inclusiv români, la consultanţă juridică.
Lavinia Teodorescu, studentă româncă la Harvard, a contribuit, împreună cu avocaţi şi ingineri americani, la crearea platformei online Immigrants Like Us (www.immigrantslikeus.org), menită să faciliteze procedurile pentru persoanele care vor să imigreze în SUA.
Immigrants Like Us este o platformă uşor de utilizat, online şi complet gratuită. Utilizatorul răspunde la întrebări, există un algoritm de completare a documentelor, iar, la final, un avocat specializat în imigrări revizuieşte solicitarea şi o trimite.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Mai multe cipuri în creier în 2025: Musk a anunțat că un al treilea pacient a primit implantul cerebral de la Neuralink. Compania nu se oprește aici
-
Un campion şi-a pierdut toate medaliile olimpice în incendiile din LA. CIO promite să le înlocuiască
-
Detalii din culise: Capturarea nord-coreenilor de către Ucraina oferă o perspectivă rară asupra alianţei cu Rusia
-
Grevă în Belgia. Sunt afectate traficul aerian şi feroviar, şcolile s-au închis
Immigrants Like Us (ILU) este o organizaţie nonprofit înregistrată în Laboratorul de Inovaţii din Boston al Universităţii Harvard.
"În ultimii patru ani, modificările din legislaţia pentru imigraţie din SUA au îngreunat mai mult ca niciodată procedurile de obţinere a statutului legal de către imigranţi. Administraţia Donald Trump a dublat, în unele cazuri chiar a triplat, durata aplicaţiilor normale de imigraţie, aducându-le la mărimea de 100 de pagini pline de aspecte juridice complicate. Rata de respingere a aplicaţiilor de imigranţie a atins cel mai înalt nivel. Şi, conform noii reguli privind persoane care devin sarcini publice, se estimează că rata de respingere pentru aplicaţii familiale ar putea creşte cu 50%, mai ales pentru imigranţii din America Latină, Africa şi Caraibe. Avocaţii sunt acum mai necesari ca niciodată pentru aplicaţii familiale şi, mai ales, pentru cele de tip umanitar, dar puţini imigranţi îşi permit un avocat. Acest lucru îi lasă în imposibilitatea de a scăpa de persecuţii, de a obţine autorizaţii de lucru, de a se reuni cu familiile sau de a participa la sistemul nostru democratic. Şi, astfel, visul lor american nu poate fi realizat", afirmă Jonathan Petts, fondatorul organizaţiei nonprofit, citat de revista Forbes.
"Iată cum funcţionează. Utilizatorii găsesc site-ul nostru când caută informaţii pe Google despre imigraţie sau prin recomandările organizaţiilor nonprofit. Completează acolo un chestionar rapid pentru a afla dacă se califică şi ce risc de respingere au: mare, mediu ori scăzut", explică Jonathan Petts, subliniind că platforma vrea să le ofere imigranţilor acces la servicii de consultanţă juridică. "Vrem să promovăm sistemele tehnologice nonprofit care pot oferi servicii gratuite online şi pot fi sustenabile fără acte de filantropie. Am scris şi am vorbit pe tema acestui subiect în diverse ocazii, cel mai recent la un curs al Facultăţii de Drept de la Harvard. În America, procedurile juridice sunt prea complicate pentru ca oamenii de rând să se descurce singuri. Astfel, este nevoie să angajezi un avocat. Dar cei mai mulţi oameni nu îşi permit să îi plătească unui avocat taxe de mii de dolari. Drept rezultat, milioane de familii cu venituri mici nu au acces la drepturi legale de bază, întrucât nu îşi permit avocaţi. Credem că aceasta este una dintre nedreptăţile definitorii în materie de drepturi civice din zilele noastre", subliniază Jonathan Petts.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: VIDEO. Protest AUR față de anularea alegerilor prezidențiale. Românii care mărșăluiesc pe străzile din București cer demisia lui Iohannis și reluarea turului 2
Citește pe www.zf.ro: Restructurarea este cuvântul de ordine în 2025, iar IT-iştii sunt primii pe listă. De la prosecco la birou şi salarii de mii de euro acum corporatiştii vor trebui să înfrunte realitatea tăierilor de salarii şi concedierilor VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Unul dintre cele mai vechi business-uri din lume. În România, companiile se bat să câştige loc
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Incendiile din Los Angeles fac prăpăd. Ioan Alex povestește despre focurile devastatoare de la fața locului
Cum ar arăta viaţa fără asigurări: câţi bani ar trebui să scoată din buzunar un român fără asigurare de călătorie şi sănătate
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Scandal monstru după finala Casa iubirii: Acuzații de blat pentru Kanal D: V-ați bătut joc
CANCAN.RO
Job-ul plătit cu 5.600 euro pe lună în România, acum, în 2025. Ai nevoie de permis de conducere și experiență de minimum 2 ani
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe