O regiune din China este în stare alertă, după ce a fost confirmat un caz de ciumă bubonică. Oficialii au interzis consumul de marmotă

  • Beijingul a confirmat că un păstor din regiunea chineză din Mongolia Interioară a fost infectat cu ciuma bubonică, relatează The New York Times.
  • Oficialii din domeniul sănătăţii au amintit în comunicatul emis că, chiar dacă lumea luptă cu o pandemie cauzată de un virus nou, ameninţările vechi nu dispar.
  • Comisia de sănătate din oraşul Bayannur a declarat că ciuma a fost diagnosticată duminică la un păstor care este în stare stabilă, urmând un tratament în spital.
Urmărește
10223 afișări
Imaginea articolului O regiune din China este în stare alertă, după ce a fost confirmat un caz de ciumă bubonică. Oficialii au interzis consumul de marmotă

O regiune din China este în stare alertă, după ce a fost confirmat un caz de ciumă bubonică. Oficialii au interzis consumul de marmotă

De asemenea, comisia a emis o alertă de nivelul al treilea, dintr-un sistem cu patru niveluri, avertizând oamenii împotriva vânătorii, consumului sau transportului de animale care pot fi potenţial infectate, în special marmote, şi să raporteze rozătoarele moarte sau bolnave.

Oficialii oraşului au declarat că au pus în aplicare măsuri de prevenire a ciumei care vor rămâne în vigoare pentru restul anului.

Boala, cunoscuta ca Moartea Neagră în Evul Mediu, este cauzată de bacteria Yersinia pestis şi este transmisă de purici care sunt infectaţi de rozătoare. În Mongolia Interioară, gazda este adesea marmotă care trăieşte în zonele rurale.

În noiembrie, oficialii de la Beijing au declarat că două persoane din Mongolia Interioară au fost găsite cu ciuma pneumonică, o altă formă de ciumă cauzată de aceeaşi bacterie. Ciuma pneumonică este singura formă care poate fi transmisă de la persoană la persoană, prin picături respiratorii.

Dacă nu este tratată, ciuma pneumonică este invariabil fatală, în timp ce ciuma bubonică este fatală în 30% până la 60% din cazurile netratate, spune Organizaţia Mondială a Sănătăţii. Antibioticele pot vindeca boala dacă sunt administrate timpuriu.

Ţara vecină, Mongolia, a anunţat, de asemenea, luni că a ridicat restricţiile în provincia Khovd, după ce în urmă cu două săptămâni au fost raportate două cazuri de ciumă bubonică legate de consumul de carne de marmotă. Oficialii din domeniul sănătăţii au spus că condiţiile pacienţilor s-au îmbunătăţit, a informat site-ul de ştiri Ikon.mn.

Cazurile de ciumă se găsesc în număr limitat în mai multe parţi din lumii. În Statele Unite, aproximativ şapte cazuri, de ciumă bubonică, sunt raportate în medie în fiecare an, cel mai adesea în zonele rurale ale statelor din zona de Vest, spune Centrele pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor.

În perioada 2009 - 2018, China a raportat 26 de cazuri şi 11 decese.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici