Această scrisoare este publicată în aceeaşi zi în care are loc o ceremonie organizată la Winnenden în memoria victimelor şi în prezenţa preşedintelui Horst Koehler şi a cancelarului german Angela Merkel, la care vor participa cel mai probabil zeci de mii de germani.
Potrivit familiilor, contactul adolescenţilor cu arme de foc trebuie împiedicat, jocurile video violente, care au ca obiectiv uciderea, să fie interzise iar scenele de violenţă de la televiziune să fie limitate, cu introducerea unor cote în funcţie de orele la care copiii privesc la televizor.
"În pofida durerii şi mâniei noastre, nu vrem să rămânem fără să facem nimic", scriu cele cinci familii ale victimelor masacrului comis la Winnenden, soldat cu moartea a 16 persoane la 11 martie.
"Vrem să ajutăm, ca să nu mai existe un nou Winnenden", adaugă ele.
Potrivit familiilor, care au trimis această scrisoare şi cancelarului Angela Merkel şi preşedintelui, modul în care presa relatează în legătură cu astfel de cazuri de masacre trebuie reglementat.
Ele pledează pentru o menţinerea anonimatului ucigaşului, pentru a nu-l "glorifica". "Este un punct central pentru a împiedica acte de imitaţie", apreciază ele în această scrisoare publicată de Winnender Zeitung.
Citeşte şi:
Jocuri video şi filme violente, retrase din magazine germane
Adolescentul care a ucis 15 persoane în Germania era pasionat de jocurile video violente
Autorul masacrului de la şcoala din Germania a afirmat că a ucis "din plăcere"