O ţară din Europa plănuieşte să modernizeze reţeaua de buncăre nucleare din perioada Războiului Rece

  • Elveţia doreşte să îşi modernizeze reţeaua de adăposturi nucleare din perioada Războiului Rece.
  • Acestea sunt considerate un mare avantaj într-o perioadă de incertitudine globală sporită, în special după invazia Rusiei în Ucraina.
Urmărește
1269 afișări
Imaginea articolului O ţară din Europa plănuieşte să modernizeze reţeaua de buncăre nucleare din perioada Războiului Rece

Sursa foto: X

Elveţia plănuieşte să aloce bani pentru a moderniza o parte din buncărele nucleare din perioada Războiului Rece, relatează agenţia Reuters.

O lege întocmită în anul 1963 garantează populaţiei de 9 milioane, precum şi refugiaţilor sau străinilor, un loc în buncărele care să îi protejeze în caz de bombe şi radiaţii nucleare.

Guvernul a lansat consultări încă din luna octombrie pentru a asigura „rezilienţa elveţiană în caz de conflict armat” şi plănuieşte o modernizare de 250 de milioane de dolari a structurilor vechi.

Citeşte şi: Oportunitate unică: buncăr nuclear din Anglia, construit în anii 1950, scos la vânzare

„Aceasta nu înseamnă că ne pregătim pentru un conflict - nu acesta este mesajul - dar avem o reţea de adăposturi şi trebuie să le întreţinem şi să ne asigurăm că sunt funcţionale”, a declarat pentru Reuters Louis-Henri Delarageaz, comandantul protecţiei civile pentru cantonul Vaud.

Elveţia a devenit o ţară neutră în privinţa războaielor în aul 1815. Ea a fost ocupată de Franţa în secolul al XVIII-lea şi a suferit unele bombardamente aeriene în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici