O ţară europeană pregăteşte scenarii în caz de război. Populaţia, îndemnată să îşi amenajeze spaţii de adăpostire în locuinţele proprii

  • Germania a pregătit mai multe scenarii privind declanşarea unui război, în contextul invaziei ruseşti în Ucraina.
  • Experţii recomandă pregătirea subsolurilor şi căutarea unui adăpost acolo, întrucât ei nu se bazează pe buncăre mari pentru toată lumea.
  • Pivniţele construite special pentru acest scop sunt luate în considerare în Germania ca măsură de protecţie a populaţiei în caz de război.
Urmărește
2291 afișări
Imaginea articolului O ţară europeană pregăteşte scenarii în caz de război. Populaţia, îndemnată să îşi amenajeze spaţii de adăpostire în locuinţele proprii

O ţară europeană pregăteşte scenarii în caz de război. Populaţia, îndemnată să îşi amenajeze spaţii de adăpostire în propriile locuinţe

Autorităţile din Germania au configurat mai multe scenarii în caz de război şi au recomandat cetăţenilor să pregătească subsolurile locuinţelor pentru a se adăposti în eventualitatea producerii unui atac, relatează publicaţia Der Spiegel.

Potrivit unui raport care va fi discutat de oficialii Ministerului de Interne german în Potsdam luna aceasta, adăposturile publice de mari dimensiuni pentru mii de oameni „nu sunt o măsură de protecţie adecvată împotriva armelor de precizie moderne”, care pot provoca distrugeri masive în doar câteva minute, a scris Der Spiegel.
Cel mai mare pericol pentru populaţia civilă în cazul unui atac ar fi „resturile şi schijele care zboară sau unda de suflu a unei explozii”, afirmă experţii citaţi de publicaţia germană.

Documentul citat prevede şi alte măsuri suplimentare pe care populaţia germană trebuie să le ia în considerare în cazul unui atac. Printre acestea, încăperile sub pământ sau în interiorul clădirilor oferă deja o anumită protecţie, dar măsuri simple, precum acoperirea ferestrelor şi a deschiderilor, pot, de asemenea, să consolideze protecţia.

În eventualitatea unui atac surpriză, autorităţile germane recomandă persoanelor care nu se află acasă sau turiştilor să se adăpostească în camerele sau buncărele existente în clădirile publice, magazinele şi parcările subterane, precum şi staţiile de metrou, acestea fiind spaţii sigure.

În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, Germania de Vest avea 2000 de buncăre, putând fi adăpostite aproximativ 470 000 de persoane.  În prezent, pentru a proteja cele 85 de milioane de locuitori ai Germaniei, trebuie construite peste 200 de mii de buncăre mai mari, cu un cost de 140,2 miliarde de euro.

Germania cere pregătirea pentru război până în 2029

La începutul lunii iunie, ministrul german al Apărării, Boris Pistorius, a declarat că Germania trebuie să se pregătească pentru cel mai rău scenariu în contextul invaziei ruseşti în Ucraina.

El a subliniat posibilitatea de revenire la o anumită formă a serviciului militar obligatoriu, în condiţiile în care Germania a suspendat acest serviciu în 2011. 

În luna aprilie, ministrul Pistorius un ordin care prevede reorganizarea armatei germane, ,,în aşa fel încât să fie cel mai bine poziţionat în caz de război, în caz de apărare”.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici