- Home
- Externe
- (06.05.2020, 01:57)
- Anamaria Cadis
Oameni de ştiinţă: Tulpina noului coronavirus dominantă în Europa şi SUA este mult mai contagioasă decât varianta originală
- Oamenii de ştiinţă au identificat o nouă tulpină a coronavirusului care a devenit dominantă la nivel mondial
- Aceasta pare a fi mai contagioasă decât versiunile care s-au răspândit în primele zile ale pandemiei COVID-19
- Datele apar într-un nou studiu realizat de oamenii de ştiinţă de la Laboratorul Naţional Los Alamos, citat de LA Times.
Urmărește
3154 afișări
Sursă foto: Profimedia
Noua tulpină a apărut în februarie în Europa, a migrat rapid pe Coasta de Est a Statelor Unite şi a devenit tulpina dominantă în întreaga lume încă de la jumătatea lunii martie, susţin cercetătorii.
În afara faptului că se răspândeşte mai rapid, aceasta are şi capacitatea de a-i face pe cei infectaţi mai vulnerabili la o a doua infecţie după ce au contractat odată boala, se arată în studiu.
Nu este clar locul în care a apărut noua tulpină, dar datele arată că a infectat rapid mult mai multe persoane decât tulpinile din Wuhan, China, iar în câteva săptămâni a devenit tulpina predominantă în mai multe ţări.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Cornel Oţelea, singurul handbalist român care a câştigat de trei ori titlul mondial, a murit
-
Elon Musk reacţionează la comentariile privind gestul său de la învestirea lui Trump: „Atacul este atât de obosit”
-
Războiul din Ucraina, ziua 1064. Trump afirmă că SUA „probabil” vor sancţiona Rusia dacă Moscova refuză negocierile de pace / Secretarul de Stat al SUA: Vrem să punem capăt războiului din Ucraina, astfel încât acesta să nu reînceapă peste 3-4 ani
Autorii studiului concluzionează că această cominaţie a noii tulpini faţă de predecesoarele sale arată că este mult mai infecţioasă, dar nu se ştie exact de ce.
Autorii studiului au analizat peste 6.000 de secvenţe de coronavirus din întreaga lume.
Echipa Los Alamos, asistată de oamenii de ştiinţă de la Duke University şi Universitatea Sheffield din Anglia, a identificat 14 mutaţii. Aceste mutaţii au apărut între cele aproape 30.000 de perechi de baze de ARN despre care alţi oameni de ştiinţă spun că alcătuiesc genomul coronavirusului.
Autorii raportului s-au concentrat pe o mutaţie numită D614G, care este responsabilă de schimbarea vârfurilor virusului.
"Datele sunt îngrijorătoare, întrucât vedem o formă mutantă a virusului care se dezvoltă foarte rapid, iar în luna martie a devenit forma pandemică dominantă", a scris Bette Korber,unul dintre autorii studiului.
Noul coronavirus, cunoscut de oamenii de ştiinţă ca SARS-CoV-2, a infectat peste 3,5 milioane de oameni din întreaga lume şi a provocat peste 250.000 de decese de la descoperirea sa la sfârşitul anului trecut.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: STUDIU. În lipsă de afecțiune, oamenii dezvoltă sentimente față de sistemele de Inteligență Artificială
Citește pe www.zf.ro: Lovitură în plin pentru economia românească: Chinezii de la Haier închid fabrica din judeţul Prahova, un proiect de 70 de milioane de euro unde creaseră peste 1.000 de locuri de muncă. Proiectul a fost inaugurat în 2021
Citește pe www.zf.ro: Unul dintre cele mai vechi business-uri din lume. În România, companiile se bat să câştige loc
Citește și: Directorul demis al unei agenţii americane îl acuză de Trump: Nu a vrut să ia nicio măsură când a fost anunţat de COVID-19
Citește și: Studiu: Noul coronavirus a ucis mai mulţi afro-americani decât orice alt grup etnic din SUA
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Proiectul Stargate va revoluționa infrastructura A.I. Cât au investit giganții din industrie și cum vede Trump inițiativa
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
A doua cea mai mare metropola a lumii riscă să dispară sub ape, iar soarta mega-oraşului atârnă în mâinile unui miliardar
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Orașul din România în care va ninge 3 zile neîncetat, începând chiar de astăzi. Prognoza meteorologilor Accuweather
CANCAN.RO
Ce s-a ales de Octavian BELLU. Ce job „normal” și-a luat și unde s-a angajat, după retragerea din gimnastică
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe