- Home
- Externe
- (28.05.2023, 15:07)
- Alexandru Stan
Oamenii de ştiinţă folosesc inteligenţa artificială pentru a găsi un medicament la bacteria responsabilă pentru multe infecţii rezistente la antibiotice
Oamenii de ştiinţă au găsit un medicament care ar putea combate infecţiile rezistente la antibiotice – şi au făcut-o folosind inteligenţa artificială.
Urmărește
2262 afișări
Folosind un algoritm de învăţare automată, cercetătorii de la Massachusetts Institute of Technology (MIT) şi de la Universitatea McMaster din Canada au identificat un nou antibiotic care poate ucide o specie de bacterii responsabilă pentru multe infecţii rezistente la antibiotice.
Compusul se numeşte abaucin şi poate distruge Acinetobacter baumannii, o specie de bacterii care se găseşte adesea în spitale. Ea poate provoca pneumonie, meningită şi alte infecţii grave. Este şi una dintre principalele cauze ale infecţiilor la soldaţii răniţi în Irak şi Afganistan.
Cercetătorii au folosit inteligenţa artificială pentru a restrânge mii de compuşi chimici potenţiali la câteva zeci care au fost testaţi în laborator. Ei au antrenat algoritmul să evalueze dacă un compus chimic poate inhiba creşterea bacteriei. Apoi, au folosit algoritmul pentru a analiza un set de compuşi pe care nu îi văzuse înainte şi au selectat 240 de candidaţi pentru a fi testaţi experimental.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Schimbare majoră în învăţământul liceal din România. Ministerul Educaţiei transferă către şcoli şi elevi decizia privind numărul de ore pentru fiecare materie
-
„Moment istoric”. Gazul rusesc a fost înlocuit cu gaz european în Transnistria. Liderul separatist de la Tiraspol i-a mulţumit Ursulei von der Leyen
-
România pierde surprinzător în faţa Bulgariei şi retrogradează în Cupa Davis
Abaucinul s-a dovedit a fi extrem de eficient în a ucide bacteria. Experimentele de laborator au arătat că poate trata răni infectate la şoareci şi poate elimina mostre de A. baumannii provenite de la pacienţi. Abaucinul va trebui să treacă prin mai multe teste înainte de a fi folosit ca medicament, transmite Fox News.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe www.zf.ro: Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Citește pe www.zf.ro: Se naşte un nou pol imobiliar în Bucureşti. Preţurile apartamentelor din această zonă au explodat cu 30% în doar doi ani VIDEO
Citește și: „Naşul AI” spune că există un „pericol serios” - în 5 ani, inteligenţa artificială va deveni mai deşteaptă decât oamenii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Cine este tânăra care a preluat conducerea afacerii de sute de milioane fondată de părinţi? Businessul include şi o reţea de 80 de magazine
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Părinții Alexandrei Măceșanu au cerut ELIBERAREA lui Gheorghe Dincă! Care e motivul HALUCINANT: cer la schimb…
CANCAN.RO
Cât costa acum 25 de ani un apartament din Cluj care se vinde cu 150.000 de euro acum. Suma era incredibil de mică
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe