- Home
- Externe
- BRAŞOV, (13.09.2022, 01:00)
-
Laura Buciu
Laura Buciu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Oamenii din Viscri spun că Regele Charles al III-lea era un vecin amabil şi implicat
Pentru mulţi locuitori din satul transilvănean Viscri, din judeţul Braşov, Regele Charles al III-lea al Marii Britanii a fost un vecin amabil şi implicat. Aici, porţile din lemn ale casei, folosită ca centru de instruire şi expoziţie de către fundaţia regelui, au fost drapate cu panglici negre.
Urmărește
997 afișări
Casa Printul de Wales de la Viscri, Facebook
Regele Charles al III-mea este rudă îndepărtată cu fostul rege Mihai I al României, scrie Reuters. Monarhul a cumpărat şi a restaurat o cabană săsească din secolul al XVIII-lea în satul Viscri şi a făcut numeroase vizite în situl inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO, cunoscut pentru biserica fortificată şi arhitectura sa medievală.
El a vizitat pentru prima dată Transilvania - unde îşi revendică strămoşii, inclusiv pe Vlad Ţepeş, domnitorul din secolul al XV-lea care l-a inspirat pe contele Dracula din literatura lui Bram Stoker - în 1998, în calitate de Prinţ de Wales, şi a fost încântat de biodiversitatea şi rezistenţa sa, în ciuda sărăciei care încă afectează unele părţi ale României rurale.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Trăiești în Democrație, ai putere absolută. Se numește VOT!
-
Gruparea Houthi anunţă că va continua să atace Israelul în ciuda loviturilor asupra Yemenului
-
Vrancea: Bărbatul ucis din greşeală în timpul unei partide de vănătoare aduna lemne uscate
-
Crin Antonescu, despre faptul că nu există pe reţelele de socializare: Este foarte adevărat
De atunci, el a renovat proprietăţi care pot fi închiriate, iar veniturile obţinute sprijină fundaţia sa locală de caritate. Acest lucru a contribuit la plasarea Viscri şi a altor părţi ale Transilvaniei pe harta mondială a turismului.
Charles a fost proclamat oficial rege sâmbătă, după moartea reginei Elisabeta, joia trecută.
Porţile din lemn ale cabanei sale din Viscri, folosită ca centru de instruire şi expoziţie de către fundaţia Regelui, au fost drapate cu panglici negre de doliu.
În apropiere, caii beau din troaca satului şi gâştele se plimbau. Căruţele şi maşinile se amestecau pe drumurile de pământ şi pietriş.
„Este o mare mândrie că prinţul susţine şi luptă pentru ecologie, pentru conservarea arhitecturii autentice a regiunii”, a declarat Mihaela Rodier, 62 de ani, o pensionară, aflată în vizită.
Organizaţia caritabilă a lui Charles, precum şi alte grupuri pe care le-a prezidat de-a lungul anilor, au ajutat la restaurarea patrimoniului, lucrări de infrastructură şi cursuri de agricultură durabilă. De asemenea, acestea sprijină micii fermieri şi artizani pentru a-şi promova produsele.
În cadrul vizitelor oficiale şi private regulate, Charles a participat la târguri judeţene, a vizitat şcoli, a degustat gemuri şi coniacuri locale şi a bătut din picior în ritm de muzică populară. În 2019, a participat la o slujbă la o biserică ortodoxă cu românii care lucrează la Londra.
Camelia Badica administrează unul dintre cele două magazine alimentare din Viscri şi are în stoc şosete din lână şi papuci confecţionaţi manual de o asociaţie de femei, precum şi miere şi gemuri făcute din rubarbă, mure şi mere locale.
„Asociaţia exista înainte de a veni aici, dar, bineînţeles, aceste valuri de turişti au îmbunătăţit vânzările şi munca femeilor”, a spus ea.
Afluxul de turişti nu este iubit de toată lumea, unii localnici plângându-se de trafic şi perturbări.
Satele săseşti au cunoscut o renaştere în ultimii 15 ani, antreprenorii achiziţionând proprietăţi abandonate în sud-estul Transilvaniei. Şi, deşi renaşterea a creat locuri de muncă, aceasta a dus şi la creşterea preţurilor proprietăţilor şi a costurilor de trai.
Mai mult de 40% din cei 19 milioane de locuitori ai României trăiesc în mediul rural, care are nevoie de investiţii masive în infrastructură.
În 2018, Charles a comandat „The Transylvania Florilegium”, o colecţie de ilustraţii botanice ale florilor sălbatice găsite în apropierea proprietăţilor sale din Viscri şi Valea Zălanului, o odă adusă peisajului românesc şi un avertisment cu privire la pericolele agriculturii intensive şi ale schimbărilor climatice.
„În niciun alt loc din Europa nu am găsit peisaje atât de bine conservate şi atât de productive”, a declarat Charles în timpul unei vizite efectuate în luna mai în România pentru a se întâlni cu refugiaţii de război ucraineni şi pentru a participa la un proiect transeuropean de plantare de copaci.
„Toţi cei care călătoresc aici au ceva de învăţat din modul în care România a reuşit să se bazeze pe abordări regenerative pentru a crea sisteme bogate în specii şi peisaje bogate din punct de vedere socio-ecologic în zone precum Transilvania, unde oamenii încă trăiesc în armonie cu natura”.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Le Figaro scrie despre „sfârșitul jalnic al domniei lui Klaus Iohannis”.Ce s-a întâmplat cu demersurile de suspendare din funcție a Președintelui
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Războiul din Ucraina, ziua 202. Scholz, discuţie cu Putin despre Ucraina / Olena Zelenska va fi prezentă la discursul despre starea Uniunii Europene / Militarii ruşi, rămaşi fără muniţie, negociază cu militarii ucraineni pentru predare / Forţele armate ale Ucrainei au eliberat peste 6.000 de kilometri pătraţi în Est şi în Sud
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
COVID a fost scăpat dintr-un laborator din China, potrivit FBI. Agenția nu a avut voie să-l informeze pe Biden
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
BREAKING! Încă o dramă pentru familia celor trei români morți pe E85! Din păcate, este vorba despre tatăl bărbatului
CANCAN.RO
Cristina Demetrescu ne spune care sunt cele 2 zodii care își vor schimba radical viața în 2025
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 22:47
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1038. Ucraina ar putea fi nevoită să se retragă din regiunea Kursk până în primăvară, avertizează oficialii americani / Rusia creşte producţia de drone Shahed la fabrica din Tatarstan / ISW: Putin respinge planul de pace elaborat de echipa lui Trump / Reuters: Rusia utilizează Bitcoin pentru plăţile internaţionale
-
astăzi, 22:26
Vrancea: Bărbatul ucis din greşeală în timpul unei partide de vănătoare aduna lemne uscate