Obama îl devansează pe McCain în preferinţele electoratului hispanic

Candidatul democrat la Casa Albă, Barack Obama, l-a devansat pe rivalul său republican John McCain în intenţiile de vot ale comunităţii hispanice, care va juca un rol-cheie în alegerile prezidenţiale din Statele Unite, potrivit unui sondaj de opinie publicat miercuri.

Urmărește
15 afișări
Imaginea articolului Obama îl devansează pe McCain în preferinţele electoratului hispanic

Obama îl devansează pe McCain în preferinţele electoratului hispanic (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit acestui sondaj realizat de institutul Gallup, Obama obţine 59 la sută din intenţiile de vot ale alegătorilor de origine hispanică din întreaga ţară, devansându-l clar pe adversarul său republican, care întruneşte numai 29 de procente.

Această comunitate va juca un rol determinant în noiembrie, în special în unele state care ar putea înclina balanţa către o tabără sau alta, cum ar fi Colorado (vest), New Mexico (sud-vest) sau Florida (sud-est).

McCain se află în prezent într-un turneu de trei zile în Columbia şi Mexic, pentru a-şi definitiva poziţia internaţională dar şi pentru a câştiga alegătorii americani de origine hispanică.

Sondajul arată că pentru Hillary mulţi dintre alegătorii "latino" care au votat Clinton în timpul alegerilor primare democrate se îndreaptă acum către Barack Obama.

În cadrul alegerilor maraton din februarie, când numeroase state au participat la primare în aceeaşi zi, fosta Primă Doamnă a câştigat de două ori mai multe voturi hispanice decât rivalul său, potrivit sondajelor efectuate la ieşirea de la urne.

Această susţinere pentru candidatul democrat se verifică printre alegătorii hispanici de toate vârstele, afirmă Gallup. De altfel, numai 18 la sută dintre persoanele chestionate se consideră republicane.

Speranţele senatorului de Arizona de a-şi atrage sprijinul acestui electorat au fost umbrite de eşecul unei legi care propunea relaxarea regulilor privind imigraţia, pe care acesta a susţinut-o anul trecut, în pofida riscului de a se îndepărta de republicanii conservatori.

Sondajul Gallup a fost realizat în perioada 7 martie-30 iunie, pe un eşantion de 4.604 persoane de origine hispanică şi are o marjă de eroare de două puncte.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici