Occidentul este din nou acuzat de Moscova că ar fi sprijinit Ucraina în incursiunea de la Kursk

  • Un consilier influent al preşedintelui Vladimir Putin a declarat vineri că Occidentul şi NATO au ajutat la planificarea incursiunii Ucrainei în regiunea rusă Kursk.
  • Washingtonul a negat orice implicare în acţiunile Kievului pe teritoriul rus.
Urmărește
794 afișări
Imaginea articolului Occidentul este din nou acuzat de Moscova că ar fi sprijinit Ucraina în incursiunea de la Kursk

Regiunea Kursk

Ucraina a declarat că incursiunea a fost necesară pentru a forţa Rusia, care şi-a trimis forţele în Ucraina în 2022, să înceapă negocieri de pace „corecte”.

Pe de altă parte, SUA şi puterile occidentale au declarat orice implicare în acţiunile Ucrainei şi au afirmat că autorităţile de la Kiev nu au anunţat în prealabil despre intenţiile avute, scrie agenţia Reuters.

Influentul veteran al Kremlinului, Nikolai Patrushev, a respins afirmaţiile făcute de Occident într-un interviu acordat ziarului Izvestia, susţinând, fără a oferi şi dovezi, că „operaţiunea din regiunea Kursk a fost planificată şi cu participarea NATO şi a serviciilor speciale occidentale”.

Putin a prezidat o reuniune a Consiliului de Securitate al Rusiei, la care a participat şi Patruşev, şi a declarat că discuţia se va concentra pe „noile soluţii tehnice” utilizate în cadrul operaţiunii militare.

Săptămâna trecută, forţele armatei ucrainene au pătruns pe teritoriul rus, într-o incursiune surpriză în urma căreia preşedintele Volodimir Zelenski a anunţat că forţele ucrainene deţin controlul a 1000 de kilometri pătraţi şi a peste 80 de localităţi din regiunea Kursk.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici