OCDE renunţă la misiunea anti-corupţie din Ungaria într-o mişcare fără precedent

Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE) a anunţat marţi că a anulat o misiune în Ungaria, destinată discuţiilor despre măsurile anticorupţie, citând eşecul guvernului de a acţiona în conformitate cu recomandările sale anterioare, relatează Reuters.

Urmărește
620 afișări
Imaginea articolului OCDE renunţă la misiunea anti-corupţie din Ungaria într-o mişcare fără precedent

OCDE renunţă la misiunea anti-corupţie din Ungaria într-o mişcare fără precedent

Un purtător de cuvânt al guvernului ungar nu a răspuns imediat întrebărilor trimise prin e-mail de sursa citată pentru a comenta ceea ce OCDE a declarat că este prima dată când o astfel de misiune la nivel înalt a fost anulată.

Reuniunea, programată pentru marţi şi miercuri, a fost anulată din cauza a ceea ce OCDE a descris drept incapacitatea guvernului premierului Viktor Orban de a asigura o reprezentare adecvată din partea miniştrilor şi a înalţilor funcţionari pentru acest eveniment.

„Misiunea la nivel înalt, decisă de Grupul de lucru privind corupţia în decembrie 2023, avea scopul de a aborda eşecul guvernului Ungariei de a face progrese tangibile în implementarea recomandărilor de lungă durată”, a precizat OCDE.

Aceste recomandări se refereau la ceea ce OCDE a descris ca fiind lipsa de înţelegere din partea guvernului maghiar cu privire la riscurile de corupţie în străinătate şi absenţa unei strategii eficiente pentru detectarea şi investigarea cazurilor de mită internaţională.

OCDE a menţionat că unele dintre aceste recomandări datează de mai bine de un deceniu. „Grupul de lucru rămâne, de asemenea, profund îngrijorat de nivelul scăzut al aplicării legislaţiei privind corupţia internaţională în Ungaria”, a adăugat acesta.

OCDE a declarat că va implementa măsuri suplimentare pentru ca guvernul maghiar să se reangajeze la un nivel adecvat şi va introduce un proiect de plan pentru măsuri propuse, menite să abordeze deficienţele identificate de grupul său de lucru.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici