- Home
- Externe
- BRUXELLES, (03.09.2022, 01:04)
-
Laura Buciu
Laura Buciu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Oficial american: Sancţiunile impuse Rusiei au efect
Rusia este în situaţia de a cumpăra de la furnizori necunoscuţi, la preţuri incerte şi să obţină echipamente de o calitate necunoscută, spune coordonatorul pentru sancţiuni al Departamentului de Stat al SUA, James O'Brien, care consideră că sancţiunile impuse Kremlinului funcţionează.
Urmărește
24558 afișări
Oficial american: Sancţiunile impuse Rusiei au efect
Sancţiunile impuse Rusiei de către Occident funcţionează, a declarat vineri coordonatorul pentru sancţiuni al Departamentului de Stat al SUA, James O'Brien, citat de Sky News.
În urma invaziei Rusiei în Ucraina, Europa, Canada, SUA, Japonia şi Marea Britanie au impus o serie de sancţiuni Moscovei pentru a-i reduce capacitatea de a purta războiul.
„Considerăm că sancţiunile funcţionează”, a declarat O'Brien reporterilor la Bruxelles.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Coreea de Nord ar putea trimite şi mai multe trupe şi drone în Rusiei
-
Donald Trump a făcut o numire importantă în consiliul DOGE condus de Elon Musk
-
Avertismentul ministrului german al Apărării: Berlinul trebuie să fie pregătit pentru „războiul hibrid” al Rusiei
„Ştim că Rusia încearcă să obţină echipamente şi finanţare. Nu credem că se descurcă bine”.
El a adăugat: „Vedem o mulţime de substituiri de articole de calitate inferioară: electronice de consum pentru echipamente de ţintire şi de comunicaţii de calitate militară. Dacă vor să încerce să le folosească într-un scop pentru care nu sunt destinate, este foarte bine să le folosească, dar nu este un mod de a conduce un conflict armat modern sau o economie”, spune O'Brien.
Unii oficiali europeni sunt îngrijoraţi de faptul că India sau China ar putea ajuta Moscova să ocolească sancţiunile prin vânzarea de echipamente cu dublă utilizare care ar putea fi folosite în scopuri militare, dar O'Brien a declarat că Rusia a încercat şi nu a reuşit să obţină materiale în acest mod.
„Rusia se află acum în situaţia de a trebui să cumpere de la furnizori necunoscuţi, la preţuri incerte şi să obţină echipamente de o calitate necunoscută. Nu există nicio modalitate de a conduce o economie modernă pe această bază”, a spus el.
O'Brien a mai spus că ţările occidentale vor încerca să crească presiunea asupra Moscovei în lunile următoare, eliminând eventualele lacune în regimul de sancţiuni şi punând un accent deosebit pe „punctele de sugrumare” din economia rusă.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe