- Home
- Externe
- WASHINGTON, (15.04.2016, 09:17)
- Raluca Manga
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Oficial american: SUA nu intenţionează să instaleze focoase nucleare la baza antirachetă din România
Statele Unite nu intenţionează să instaleze focoase nucleare la baza de apărare antirachetă din România, a declarat adjunctul subsecretarului american al Apărării, Brian McKeon, citat de Sputnik News.
Urmărește
1933 afișări
McKeon: SUA nu intenţionează să instaleze focoase nucleare la baza antirachetă din România (Imagine: Octav Ganea/ Mediafax Foto)
Moscova a prezentat în mod repetat îngrijorări privind sistemele europene de apărare antirachetă (BMD) amplasate în România şi Polonia, susţinând că acestea sunt direcţionate împotriva Rusiei şi că au rol de intimidare strategică. Rusia a mai subliniat că sistemele de apărare antirachetă încalcă Tratatul forţelor nucleare intermediare (INF).
McKeon a respins obiecţiile Rusiei. "Acestea sunt declaraţii cu care nu suntem de acord şi pe care le considerăm inacceptabile", a spus acesta.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
"În ultimele zile, a existat o afirmaţie făcută de unii oficiali ruşi din cadrul securităţii, potrivit căreia am urma să echipăm rachetele cu focoase nucleare la baza din România şi să ameninţăm astfel Rusia, ceea ce este un nonsens", a spus McKeon.
În cursul anului 2016, sistemul de apărare antirachetă din România va fi operaţional în totalitate, potrivit unor oficiali americani ai Apărării. Baza din Polonia ar trebui să fie gata până în 2018. Oficiali americani susţin că sistemul are rolul de a ţinti rachete balistice provenind din Irak sau Coreea de Nord.
Provocările în materie de securitate au evoluat într-o direcţie care confirmă necesitatea intensificării capacităţii NATO, iar România este pregătită să contribuie la acest obiectiv, a spus Dacian Cioloş, în urmă cu aproximativ două săptămâni, adăugând că sistemul antirachetă de la Deveselu nu trebuie văzut ca o ameninţare la adresa "unei ţări anume".
"Provocările de securitate din regiune şi din întreaga lume au evoluat într-o direcţie care confirmă necesitatea intensificării capacităţii NATO de descurajare a conflictelor şi de apărare, inclusiv pe flancul estic. România s-a angajat şi este pregătită să contribuie la acest obiectiv, cu propuneri concrete, în perspectiva summit-ului NATO care va avea loc în luna iulie, la Varşovia. De asemenea, operaţionalizarea componentei europene a sistemului american de apărare antirachetă de la Deveselu şi transferul acesteia către NATO sunt în grafic. Prezenţa acestui sistem pe teritoriul românesc şi, implicit, al NATO, nu trebuie însă interpretată ca o ameninţare la adresa unei ţări anume, ci ca un sistem defensiv în faţa unor potenţiale ameninţări externe", se arăta, duminică, 3 aprilie, în mesajul lui Dacian Cioloş, cu ocazia Zilei NATO.
Citeşte şi: Cioloş: Sistemul antirachetă de la Deveselu e în grafic, nu e o ameninţare faţă de o ţară anume
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 16:20
-
astăzi, 16:01
Conducerea PSD se reuneşte duminică după negocierile cu PNL-UDMR şi consultările cu preşedintele