Oficial BCE: Abordarea lui Donald Trump în comerţul internaţional riscă să atragă reacţii simetrice

Abordarea noului preşedinte al SUA, Donald Trump, în materie de comerţ internaţional indică o tendinţă spre acorduri bilaterale, cu riscul atragerii unor reacţii negative simetrice din partea ţărilor lăsate în afară, avertizează Peter Praet, economistul-şef al Băncii Centrale Europene (BCE).

Urmărește
2952 afișări
Imaginea articolului Oficial BCE: Abordarea lui Donald Trump în comerţul internaţional riscă să atragă reacţii simetrice

"Cred că este necesară multă grijă, deoarece istoria ne arată că atunci când mergi într-o direcţie celelalte ţări vom merge în direcţia opusă, astfel că vor apărea riscuri de reacţii simetrice în comerţul mondial", a declarat Peter Praet, citat de site-ul agenţiei Reuters.

Noul preşedinte al SUA, Donald Trump, a decis retragerea ţării din Acordul de Parteneriat Transpacific (TPP). În plus, Donald Trump, criticat pentru abordarea protecţionistă în domeniul comerţului internaţional, a transmis Mexicului şi Canadei intenţia de renegociere a Acordului comercial nord-american (NAFTA).

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a exprimat disponibilitatea de a coopera cu Administraţia Donald Trump, dar vicecancelarul Sigmar Gabriel a denunţat accentele "naţionaliste" ale noului lider american, avertizând că UE nu va fi obedientă, nu se teme şi ar putea îmbunătăţi relaţiile cu China şi Asia.

Germania va avea nevoie de o nouă strategie economică, orientată spre Asia, în cazul în care Administraţia Donald Trump va iniţia un război comercial cu China, a avertizat zilele trecute vicecancelarul Sigmar Gabriel, criticând abordarea protecţionistă a preşedintelui Donald Trump.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici