Oficial britanic: Este posibil ca vaccinurile să nu funcţioneze împotriva tulpinii din Africa de Sud

  • Ministrul Transporturilor din Marea Britanie, Grant Shapps, avertizează că mutaţia virusului înregistrată pentru prima dată în Africa de Sud este un subiect de îngrijorare majoră.
  • Ministrul spune că vaccinurile anti-COVID ar putea să nu funcţioneze corespunzător împotriva noii şi extrem de transmisibilei tulpini din Africa de Sud.
  • Grant Shapps: "Varianta sud-africană îi îngrijorează pe experţi, deoarece este posibil ca vaccinul să nu răspundă în acelaşi mod sau să nu funcţioneze în acelaşi mod"
Urmărește
1300 afișări
Imaginea articolului Oficial britanic: Este posibil ca vaccinurile să nu funcţioneze împotriva tulpinii din Africa de Sud

Oficial britanic: Este posibil ca vaccinurile să nu funcţioneze împotriva tulpinii din Africa de Sud

Ministrul britanic al Transporturilor a declarat pentru radioul LBC din Marea Britanie că experţii sunt îngrijoraţi că vaccinurile anti-Covid aflate pe piaţă în acest moment, nu vor fi eficiente împotriva tulpinii de virus apărute în Africa de Sud.

"Varianta sud-africană îi îngrijorează pe experţi, deoarece vaccinul poate să nu răspundă sau să funcţioneze în acelaşi mod. Această variantă din Africa de Sud - aceasta este o preocupare foarte mare pentru oamenii de ştiinţă”, a declarat Grant Shapps, potrivit The Guardian.

Comentariile sale au venit în timp ce principalii producători de vaccinuri din lume încearcă să vadă dacă produsele lor funcţionează împotriva noilor mutaţii ale noului coronavirus, găsit în Africa de Sud şi Regatul Unit.

Oamenii de ştiinţă britanici au spus că varianta găsită în Marea Britanie, care a devenit dominantă în mai mult părţi din Anglia, părea încă susceptibilă la vaccinuri. Această variantă a fost găsită şi în Statele Unite şi în alte ţări.

Varianta descoperită pentru prima dată în Africa de Sud are o mutaţie suplimentară, numită E484K, care îi face pe oamenii de ştiinţă să îşi pună întrebări.

Potrivit unui studiu de laborator realizat de Pfizer, vaccinul său COVID-19, care a fost realizat în colaborare cu firma germană BioNTech, părea să acţioneze împotriva unei mutaţii cheie în ambele variante.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici