- Home
- Externe
- LONDRA, (31.08.2019, 02:47)
- Andrei Vacaru
Oficial britanic: Rezistenţa la antibiotice este mai periculoasă decât schimbările climatice
Sally Davies, unul dintre cei mai înalţi oficiali britanici din domeniul sănătăţii publice, a avertizat că rezistenţa la antibiotice reprezintă un pericol mult mai mare la adresa supravieţuirii oamenilor decât schimbările climatice, potrivit Euronews.
Urmărește
847 afișări
Oficial britanic: Rezistenţa la antibiotice este mai periculoasă decât schimbările climatice
Aceasta a adăugat că cel puţin zece milioane de persoane ar putea muri anual la nivel mondial dacă utilizarea antibioticelor nu va scădea. Antibioticele sunt medicamente utilizate în tratarea infecţiilor cauzate de bacterii. Deşi descoperirea penicilinei, în 1940, a revoluţionat medicina modernă, specialiştii avertizează că multe bacterii devin din ce în ce mai rezistente în faţa acestor substanţe.
Potrivit Serviciului Naţional de Sănătate din Marea Britanie (NHS), consumul de antibiotice a crescut foarte mult în ultimii 20 de ani. Astfel, între 2000 şi 2015, consumul acestor medicamente a crescut cu 65% în cele 76 de state monitorizate de autorii unui raport NHS în acest sens.
„Ca şi în cazul schimbărilor climatice, noi, oamenii, ne-o facem cu mâna noastră, dar rezistenţa la antibiotice ne-ar putea ucide mai repede decât o pot face schimbările climatice. Şi nu investim suficient în rezolvarea acestei probleme. Se pare că oamenii nu sunt foarte pricepuţi în rezolvarea unei probleme care creşte în ritm lent”, a spus Davies. „Cel puţin zece milioane de oameni ar putea muri anual dacă nu găsim o soluţie. Asta ar însemna mai mult decât decesele cauzate de cancere şi diabet, deci vorbim de o problemă serioasă”, a adăugat ea.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Peste 1.000 de oameni au participat la Hora Unirii organizată de Călin Georgescu în parcul Tineretului din Capitală. A fost prezent şi George Simion
-
Mark Rutte, la Davos: Putin nu are dreptul de a-şi exprima veto-ul în privinţa aderării unei ţări la NATO
-
Ilie Bolojan a fost huiduit în timpul ceremoniilor de la Focşani dedicate Unirii Principatelor
Davies a mai avertizat că după ieşirea Marii Britanii din Blocul comunitar situaţia s-ar putea agrava, întrucât ţara ar putea începe să importe cantităţi mari de carne de pui şi de vită din Statele Unite, ţară în care animalele sunt tratate cu antibiotice foarte frecvent.
Astfel, 70% din antibioticele utilizate în Statele Unite sunt consumate de animalele crescute în ferme, potrivit autorităţii americane în domeniu, FDA.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe www.zf.ro: Pentru companiile austriece, Ungaria a devenit un vis urât. Strabag a intrat în colimatorul guvernului maghiar prin greşelile făcute la construcţia autostrăzii M30, care leagă Miskolc şi Košice. Tronsonul trebuie demolat în totalitate şi consolidat
Citește pe www.zf.ro: Unul dintre cele mai vechi business-uri din lume. În România, companiile se bat să câştige loc
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Pentru companiile austriece, Ungaria a devenit un vis urât. Strabag a intrat în colimatorul guvernului maghiar prin greşelile făcute la construcţia autostrăzii M30, care leagă Miskolc şi Košice. Tronsonul trebuie demolat în totalitate şi consolidat
Cu ultimii bani şi-a cumpărat o mină abandonată care nu părea să aibă niciun viitor. Acum are o avere colosală de 200 de milioane de dolari
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe