Oficial ONU: atacurile din ce în ce mai intense ale Israelului asupra Libanului sunt „catastrofale”

Un oficial ONU a descris bombardamentele Israelului asupra Libanului, inclusiv atacurile asupra infrastructurii medicale a ţării, drept „catastrofale”.

Urmărește
276 afișări
Imaginea articolului Oficial ONU: atacurile din ce în ce mai intense ale Israelului asupra Libanului sunt „catastrofale”

„Observam o repetare a ceea ce s-a întâmplat în Gaza cu încălcări ale dreptului internaţional umanitar de către israelieni”, a declarat Laila Baker, directoarea regională a Fondului ONU pentru Populaţie, pentru Al Jazeera.

Laila Baker a mai spus că 40 de unităţi sanitare s-au închis în Liban în ultima săptămână.

„Unităţile încă deschise sunt copleşite şi supraîncărcate, în parte din cauza numărului mare de persoane care sunt rănite, inclusiv femei însărcinate şi copiii, dar şi pentru că angajaţii sectorului sanitar au fost ţinta acestor bombardamente”, a adăugat reprezentanta ONU.

Criza este amplificată de densitatea mare a populaţiei.

„Libanul este o ţară mică, iar Beirut este o zonă foarte aglomerată din punct de vedere demografic”, a precizat Baker.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici