- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Oficial rus: Autorităţile moldovene sunt afectate de substanţele dăunătoare din vin
Directorul Serviciului rus pentru Protecţia Consumatorilor sugerează că autorităţile moldovene ar fi afectate de substanţele "dăunătoare pe care (Rospotrebnadzor) le-a depistat constant" în vinurile moldoveneşti, relatează RIA Novosti în pagina online.
Oficial rus: Autorităţile moldovene sunt afectate de substanţele dăunătoare din vin (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)
Ghenadi Onişcenko, directorul Rospotrebnadzor, a anunţat că Serviciul nu va mai face nicio vizită la întreprinderile moldovene de vin. O vizită ar fi putut contribui la soluţionarea problemei importului de vinuri moldoveneşti în Rusia, a adăugat el.
"Comportamentul autorităţilor moldovene, mai ales la sfârşitul săptămânii trecute, impune o reţinere de la orice acţiuni viitoare, ţinând cont de faptul că declaraţiile lor nu au avut niciun caracter constructiv şi ar transforma eforturile experţilor noştri într-o pierdere de timp", a mai declarat Onişcenko.
ULTIMELE ȘTIRI
-
FastGlioma ajută neurochirurgii în detectarea tumorilor reziduale. Cum funcționează sistemul cu Inteligență Artificială
-
Olaf Scholz şi Vladimir Putin au vorbit la telefon timp de o oră. Este prima discuţie directă din 2022
-
Macron: Europa se îndreaptă spre un război tarifar cu SUA şi China
-
Industria criptomonedelor este în extaz după victoria lui Donald Trump. Bitcoin, la noi maxime istorice
Experţi din cadrul Serviciului au descoperit "ingrediente periculoase" în 18 loturi de vin moldovenesc, importate între 30 iunie şi 2 iulie, imediat după ce preşedintele interimar al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu, a declarat ziua de 28 iunie 1940 ca Zi a Ocupaţiei Sovietice, a dispus ridicarea unui Monument al Victimelor Ocupaţiei Sovietice în faţa sediului Guvernului, zi de doliu naţional pe teritoriul întregii ţări şi coborârea steagului naţional în bernă, printr-un decret semnat la 24 iunie. El cerea şi retragerea imediată a trupelor ruse de pe teritoriul moldovean.
Curtea Constituţională moldoveană a hotărât, la 12 iulie, că acest decret este neconstituţional.
"Singurul lucru care ar putea justifica logica unui astfel de comportament nu poate fi decât o dovadă indirectă a impactului cumulat produs de substanţele dăunătoare pe care le găsim în mod constant în analizele (vinului moldovenesc) asupra sănătăţii (autorităţilor moldovene) şi, totodată, asupra proceselor (lor) mentale", a declarat Onişcenko.
Rusia, care importa 80 la sută din producţia moldoveană de vinuri, a impus un embargou tuturor importurilor din această ţară, în martie 2006. Embargoul a fost introdus în urma unor teste care arătau prezenţa de pesticide şi metale grele în vinul moldovenesc. Rusia a reluat, în 2007, importurile de vin, carne, mere, struguri, tutun şi seminţe de floarea soarlui, impunând "standarde stricte" de control al calităţii, iar, în iulie 2009, a ridicat toate restricţiile la importul de vinuri. În prezent, exportatorii moldoveni şi importatorii ruşi acuză motive politice în spatele acestui embargou impus de Moscova.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 18:33
-
astăzi, 18:33
Iranul sprijină Libanul în negocierile de încetare a focului şi caută să pună capăt „problemelor”