Oficiali iranieni, pentru Reuters: Numai un acord de încetare a focului în Gaza ar putea opri Iranul să ia măsuri împotriva Israelului

Iranul ar putea să se oprească din luarea măsurilor de represalii directe împotriva Israelului numai prin adoptarea unui acord de încetare a focului în Gaza, au declarat trei înalţi oficiali iranieni în exclusivitate pentru Reuters.

Urmărește
358 afișări
Imaginea articolului Oficiali iranieni, pentru Reuters: Numai un acord de încetare a focului în Gaza ar putea opri Iranul să ia măsuri împotriva Israelului

Oficiali iranieni, pentru Reuters: Numai un acord de încetare a focului în Gaza ar putea opri Iranul să ia măsuri împotriva Israelului

Regimul de la Teheran a promis un răspuns sever în urma uciderii liderului Hamas, Ismail Haniyeh, care a avut loc în timp ce acesta vizita Teheranul la sfârşitul lunii trecute şi pe care a atribuit-o Israelului.

Una dintre surse, un înalt oficial iranian din domeniul securităţii, a declarat pentru Reuters că Iranul, împreună cu aliaţi precum Hezbollah, ar lansa un atac direct în cazul în care discuţiile din Gaza eşuează sau dacă se consideră că Israelul trage de timp în privinţa negocierilor.

În ultimele zile, în contextul tensiunilor crescânde în Orientul Miijlociu, Iranul a fost implicat în mai multe discuţii cu ţările occidentale şi cu SUA în legătură cu modalităţile de calibrare a represaliilor împotriva Israelului, relevă sursa citată.

Două surse de rang înalt apropiate de Hezbollah-ul libanez au declarat că regimul de la Teheran ar acorda o şansă negocierilor, dar nu ar renunţa la intenţiile sale de a riposta.

Israelul şi Hamas au purtat mai multe runde de discuţii în ultimele luni, fără a conveni asupra unei încetări definitive a focului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici