- Home
- Externe
- (28.02.2023, 11:44)
- Alexandru Stan , Sorina Matei
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Oficiali ucraineini: Rusia va iniţia o nouă ofensivă în primăvară. Armata ucraineană, pregătită să lanseze o contraofensivă
Reprezentantul Direcţiei Principale de Informaţii, Vadym Skibitsky, a spus că unul dintre obiectivele Ucrainei va fi o încercare de „a crea o pană în frontul rus din sud - între Crimeea şi Rusia continentală”. Trupe ucrainene au fost amplasate la graniţa cu Moldova pentru a preîntâmpina un atac rusesc asupra republicii din partea trupelor ruse din Transnistria.
Urmărește
64224 afișări
Ministerul Apărării din Ucraina
UPDATE 11:30 - În primăvară va avea loc o ofensivă pe scară largă a ruşilor, declară Secretarul Comitetului Consiliului de Securitate Naţională, Roman Kostenko
„Vor ataca în regiunile Doneţk şi Lugansk. În paralel, va fi regiunea Zaporojie şi, probabil, vor fi două lovituri auxiliare în regiunile Sumy sau Harkov”, declară Roman Kostenko.
În grafic sunt prezentate pierderile ruşilor de la 24 februarie 2022.
ULTIMELE ȘTIRI
-
După anularea alegerilor și suspendarea dreptului TĂU la vot, mai crezi în statul român democratic? VOTEAZĂ AICI / SONDAJ Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
PSD a decis. Nu îl susţine pe Nicuşor Dan la preşedinţie. Adrian Ţuţuianu: "A înşelat aşteptările bucureştenilor”
-
Războiul din Ucraina. Bătălia pentru Pokrovsk, locul unde s-ar putea decide soarta războiului. Mina cheie pentru industria Ucrainei este pe cale să cadă în mâna ruşilor
-
Când guvernul/România are nevoie de 250 mld. lei, adică 50 mld. euro în 2025 doar pentru a trece anul, Coaliţia vine în faţa publicului cu restructurarea a două ministere şi 2/3 secretari de stat. În acest mod, nu va mai trece mult timp şi vom fi aruncaţi în categoria „junk”
Între timp, în Belarusul vecin, pe 28 februarie au început exerciţiile unităţilor locale de apărare teritorială. Acestea vor dura până pe 3 martie şi vor avea loc în toate regiunile ţării, transmite Ministerul Apărării din Belarus.
Comandamentul Forţelor Armate ale Ucrainei: situaţia de lângă Bakhmut este extrem de tensionată
Potrivit comandamentului forţelor armate ale Ucrainei, situaţia de lângă Bakhmut, pe care trupele ruse au încercat să o captureze în ultimele luni, devine din ce în ce mai tensionată. Ruşii nu renunţă la încercările lor de a încercui oraşul, în ciuda pierderilor umane colosale, a declarat marţi şeful forţelor terestre ucrainene, generalul colonel Alexander Syrsky.
Kievul a pregătit un plan de acţiune în cazul unei a doua ofensive a trupelor ruse asupra oraşului. Acest lucru a fost declarat de prim-adjunctul şefului Administraţiei de Stat a oraşului Kiev, Mykola Povoroznyk, într-un interviu pentru Ukrinform:
„Există planuri şi dezvoltări adecvate pentru asta. În special, astăzi au loc exerciţii pentru protejarea capitalului”.
În acelaşi timp, însă, el şi-a exprimat speranţa că trupele ruse nu vor recurge la o a doua încercare de a lua capitala Ucrainei .
Armata ucraineană va fi pregătită să lanseze o contraofensivă în primăvară
Reprezentantul Direcţiei Principale de Informaţii, Vadym Skibitsky, a spus că unul dintre obiectivele Ucrainei va fi o încercare de „a crea o pană în frontul rus din sud - între Crimeea şi Rusia continentală”.
Trupe ucrainene au fost amplasate la graniţa cu Moldova pentru a preîntâmpina un atac rusesc asupra republicii din partea trupelor ruse din Transnistria.
Şeful republicii nerecunoscute din Transnistria, Vadim Krasnoselsky, a comentat informaţiile ministerului rus al Apărării despre potenţialele provocări ale forţelor armate ucrainene.
„Nu există niciun pericol real pentru Transnistria din Ucraina, deşi situaţia la graniţă este tensionată", a comentat acesta.
Ucraina respectă suveranitatea şi integritatea teritorială a Moldovei şi frontierele recunoscute internaţional, aşa că nu le va încălca, mai adaugă acesta.
Pe de altă parte, acuză Rusia pentru acte de agresiune în Moldova.
▶️ Prezenţa trupelor ruse în Moldova este ilegală, deoarece Moscova nu are nici o invitaţie de la Chişinău, nici un mandat din partea comunităţii internaţionale.▶️ Instigarea situaţiei din Transnistria prin propagandă poate fi legată de planurile Kremlinului de a deschide un nou teatru de operaţiuni militare la graniţele Ucrainei pentru a întinde prima linie.
▶️ Activitatea rusă în Transnistria este un factor destabilizator şi o ameninţare la adresa securităţii naţionale a Moldovei şi Ucrainei.
▶️ Orice implicare a Ucrainei în soluţionarea problemei ocupaţiei ruse a Transnistriei este posibilă doar cu acordul Moldovei şi după consultări cu ţările UE şi NATO
Trupele ucrainene au concentrat forţele în apropierea graniţei cu Transnistria. Acest lucru a fost declarat de secretarul de presă al Forţelor de Apărare ucrainene „de Sud” Natalia Gumenyuk.
Potrivit ei, „Forţele ucrainene sunt adecvate pentru ameninţarea care este ipotetic posibilă din partea Rusiei”.
În ultimele săptămâni, nu s-a încetat discuţiile că Federaţia Rusă ar putea deschide un al doilea front fie din Belarus, fie din Transnistria.
Comandamentul armatei ucrainene este conştient de toate riscurile şi extinde câmpul minat pentru a respinge inamicul dacă acesta decide să atace din nou.
Între timp, Germania a furnizat Ucrainei un nou lot de echipamente, inclusiv şase straturi de poduri de rezervoare Biber şi opt camioane Zetros de mare capacitate.
Aceasta rezultă din lista actualizată de arme publicată de guvernul german pe care Berlinul le-a transferat sau intenţionează să le furnizeze Kievului.
Anterior, autorităţile germane au furnizat deja Ucrainei trei unităţi Biber şi 20 de unităţi Zetros. Lista actualizată include, de asemenea, 20.000 de truse de prim ajutor şi 10 plase de camuflaj de iarnă.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Noul guvern al României deja scârțâie. PNL și USR încă nu îl susțin pe Nicușor Dan la Cotroceni
Citește pe www.zf.ro: Fabrica de milionari: Revolut a creat averi pe bandă după ce angajaţii şi primii investitori ai fintech-ului au vândut acţiuni în valoare de aproape 1 miliard de dolari de la începutul lunii august
Citește pe www.zf.ro: ZF/ROCA: De la potenţial la rezultate concrete. Cum putem susţine dezvoltarea României? Dacă vrem o economie stabilă şi puternică, trebuie să venim cu mult capital. Din cinci companii bune, putem crea una puternică, care să devină campion regional
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Decizie fără precedent: Săptămâna de lucru scade la numai 4 zile, pentru a da posibilitatea oamenilor să se întâlnească, să fie relaxaţi şi să crească natalitatea
Cel mai mare oraş din România are mai puţin de 5.500 de locuitori, dar o suprafaţă mai mare decât Bucureşti, Cluj-Napoca şi Timişoara la un loc
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
„Nu mă aşteptam să fie vândute atât de multe”. Revista în care campioana mondială a apărut doar cu o pereche de mănuşi pe ea a scris istorie
PROSPORT.RO
Mădălin Ionescu este bolnav! Vedeta s-a internat de luni, în mare secret. Ce diagnostic a primit
CANCAN.RO
Ninge de Sărbători în București. Meteorologii Accuweather au modificat prognoza în urmă cu puțin timp
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe