- Home
- Externe
- NEW YORK, (14.10.2014, 17:44)
- Valentin Vidu - Mediafax
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Oficiali ucraineni, spionaţi de hackeri cu ajutorul unei erori a sistemului Windows
Hackeri au folosit în această vară o eroare a sistemului de operare Windows al Microsoft pentru a spiona oficiali ucraineni şi universitari americani, potrivit unei investigaţii a unei companii americane în domeniul securităţii cibernetice, relatează Wall Street Journal (WSJ) online marţi.
Urmărește
631 afișări
Oficiali ucraineni, spionaţi de hackeri cu ajutorul unei erori a sistemului Windows (Imagine: Shutterstock)
Potrivit WSJ, deficienţa utilizată împotriva unor oficiali ucraineni poate permite controlarea unui computer dotat cu Windows Vista, 7 sau 8, iar hackerii au pătruns utilizând documente PowerPoint de tip malware, au anunţat cercetători de la iSight Partners Inc., care au făcut această descoperire la începutul lui septembrie.
Cercetători de la iSight au depistat eroarea Windows în timp ce în estul Ucrainei se intensificau luptele între forţele ucrainene şi rebelii proruşi. Ei au anunţat că angajaţi ai Guvernului ucrainean şi un specialist american de origine rusă, pe a cărui identitate au refuzat s-o dezvăluie, au fost atacaţi în vară, prin e-mailuri care păreau să conţină informaţii secrete despre simpatizanţi ruşi provenind de la serviciile de securitate ucrainene. Imediat ce utilizatorii au deschis programul PowerPoint, hackerii au primit acces la computerele lor, au precizat cercetătorii.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Știi cum procedezi duminică, pe 24. Te duci la vot și cauți Trump pe buletin. Cu Nicu și Marcel rămâne cum am stabilit
-
Se circulă în condiţii de iarnă pe străzile din mai multe judeţe. Recomandările poliţiştilor
-
Ciolacu a discutat din nou cu Trump, împreună cu Viktor Orban. Ce spune despre intrarea României în programul Visa Waiver
-
Donald Trusk avertizează că ameninţarea unui război global este „serioasă şi reală”
În pofida atenţiei acordate unor informaţii despre atacuri sponsorizate de stat din China, Iran şi Rusia, este dificil ca originea sau scopul atacului cibernetic să fie determinate, potrivit WSJ, care adaugă că suspiciunile au la bază o evaluare a motivelor şi fragmente de dovezi digitale.
Potrivit publicaţiei, iSight a anunţat că a detectat o serie de indicii care sugerează că hackerii ar lucra pentru Guvernul rus. Cel puţin unul dintre hackeri este fluent în rusă, ţinând cont de documente stocate pe un server neprotejat, folosit de atacatori.
Alt indiciu, potrivit companiei, este perioada de timp şi sumele de bani semnificative necesare pentru a găsi erori într-un software complex ca Windows, ceea ce sugerează că hackerii ar fi putut beneficia de resursele unui guvern, aflat în spatele lor. Guvernele pot folosi agenţii de spionaj pentru a localiza asemenea breşe sau achiziţiona descoperiri de la hackeri de elită.
De asemeena, compania a anunţat că a detectat acest grup de hackeri online încă de la sfârşitul lui 2013, depistându-l în timp ce căuta în mod curent informaţii de la ţinte de un interes special pentru interese naţionale ruseşti. Lista ţintelor include NATO, firme poloneze în sectorul energetic şi cel puţin încă un Guvern occidental, potrivit iSight.
Reprezentanţi ai ambasadelor rusă şi ucraineană la Washington nu răspunseseră unor solicitări de a comenta, adresate de către WSJ.
Potrivit iSight, codul computerelor hackerilor conţin numeroase referinţe obscure la celebra serie science-fiction Dune, motiv pentru care compania a numit grupul de hackeri "Sandworm".
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Donald Tusk, premierul Poloniei, avertizează că amenințarea unui Al Treilea Război Mondial este „serioasă și reală”
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Intră România în Schengen din ianuarie? Momentul decisiv ar putea fi reprezentat de discuția de la Budapesta
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Cu ce condiție i-ar fi lăsat Adriana Bahmuțeanu pe băieții ei în vila lui Silviu Prigoană: 'Eram DISPUSĂ!'
CANCAN.RO
Cod roșu de viscol și ninsori abundente în România, emis de meteorologii de la Severe Weather Alert
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe