Olanda are nevoie de forţă de muncă imigrantă din cauza îmbătrânirii populaţiei

Olanda va avea nevoie de 250.000 de muncitori până în 2020 pentru a compensa efectul îmbătrânirii populaţiei, a declarat miercuri o comisie guvernamentală.

Urmărește
1405 afișări
Imaginea articolului Olanda are nevoie de forţă de muncă imigrantă din cauza îmbătrânirii populaţiei

Olanda are nevoie de forţă de muncă imigrantă din cauza îmbătrânirii populaţiei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În plus, Olanda va trebui să intre în competiţie cu alte state membre UE pentru muncitorii imigranţi din centrul şi estul Europei, au subliniat mai mulţi oratori, informează site-ul DutchNews.nl.

Comisia studiază impactul imigranţilor polonezi pentru a putea gestiona mai bine deschiderea pieţei muncii pentru români şi bulgari, probabil în 2012.

Frank van Gool, de la agenţia de recrutare Otto Workforce, specializată în muncitori din centrul şi estul Europei, a declarat în faţa comisiei că olandezii nu trebuie să se mai gândească la Olanda ca la un paradis.

Salariile sunt mai mari în Scandinavia, Germania şi Austria sunt mai aproape de casă, iar declaraţiile critice despre forţa de muncă imigrantă în Olanda au determinat multe persoane să creadă că nu sunt binevenite aici, a declarat Van Gool.

Rob Slagmolen, din cadrul organizaţiei angajatorilor VNO-NCW, a cerut Olandei să îşi deschidă piaţa muncii în 2012. "Asiguraţi-vă că muncitorii imigranţi îşi pot găsi calea aici", a declarat el.

Comisia va audia numeroşi experţi toată săptămâna.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici