Olanda anunţă reguli stricte pentru a combate migraţia: reintroduce controalele la frontieră şi limitează durata de valabilitate a permiselor de azil

  • Partidul Libertăţii (PVV) al deputatului de extremă dreapta Geert Wilders şi partenerii săi de coaliţie au ajuns la un acord privind o politică mai strictă în domeniul migraţiei.
  • „Ţările de Jos se află în mijlocul unei crize privind azilul”, a declarat premierul Dick Schoof.
Urmărește
170 afișări
Imaginea articolului Olanda anunţă reguli stricte pentru a combate migraţia: reintroduce controalele la frontieră şi limitează durata de valabilitate a permiselor de azil

Olanda anunţă reguli stricte pentru a combate migraţia: reintroduce controalele la frontieră şi limitează durata de valabilitate a permiselor de azil

Guvernul olandez a propus punerea în aplicare a controalelor la frontieră de la sfârşitul lunii noiembrie, ca urmare a unei măsuri similare luate luna trecută de Germania, pentru a combate migraţia ilegală, relatează Reuters şi Bloomberg.

De asemenea, se va renunţa la permisele permanente de azil, acestea urmând a fi limitate la maximum trei ani, potrivit unei scrisori pe care premierul Dick Schoof a trimis-o vineri parlamentului.

După expirarea celor trei ani, permisele vor fi reevaluate pentru a vedea dacă cineva ar trebui să plece sau dacă i se va acorda o prelungire.

„Ţările de Jos se află în mijlocul unei crize privind azilul”, a declarat Schoof. „Un pachet amplu de măsuri trebuie să fie implementat imediat”, a spus el.

Migraţia este un subiect fierbinte în Ţările de Jos, provocând căderea guvernului lui Mark Rutte. Noul executiv condus de partidul lui Wilders a promis să reducă semnificativ migraţia şi să iasă din pactul privind migraţia al Uniunii Europene, determinând ţara să urmeze cea mai conservatoare agendă a sa din ultimele decenii.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici