- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Oligarhul rus Arkady Rotenberg spune că „Palatul lui Putin” este al său
Oligarhul rus Arkady Rotenberg spune că el este proprietarul vilei opulente de la Marea Neagră şi nu preşedintele Vladimir Putin, aşa cum susţinea oponentul preşedintelui rus Alexei Navalnîi, relatează BBC.
Râcă între oligarhii ruşi. Arkady Rotenberg spune că „Palatul lui Putin” este al său
Un reportaj video despre vastul palat, prezentat de Navalnîi, a devenit viral în toată Rusia şi a fost urmărit de peste 100 de milioane de ori.
Rotenberg, un miliardar cu legături strânse cu Putin, a făcut declaraţia în timpul unui interviu postat pe canalul pro-Kremlin Mash Telegram, înainte de a fi preluat şi de agenţia de ştiri Interfax.
"Am reuşit să închei un acord cu creditorii acum câţiva ani şi am devenit beneficiarul acestei proprietăţi în urmă cu câţiva ani", a spus Rotenberg, conform biroului său de presă.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Începe depunerea jurământului de înstituire a noului Guvern al României
-
Incendiul izbucnit în Dâmboviţa după un accident între 2 cisterne, una încărcată cu GPL, stins / Două cisterne s-au ciocnit pe DN 72, în Dâmboviţa.
-
Zelenski: Dependenţa Slovaciei de reusrsele Rusiei este o mare problemă de securitate pentru Europa
-
Kelemen Hunor: Trebuie stabilit calendarul prezidenţialelor, nu mai târziu de luna aprilie
Domnul Rotenberg a declarat că proprietatea va fi finalizată „în câţiva ani” şi se aşteaptă să devină un hotel.
Controversa asupra proprietăţii a fost intensă, în urma publicării documentarului de către echipa lui Alexei Navalnîi, la începutul acestei luni.
Ancheta a presupus că proprietatea a costat 1,3 miliarde de dolari şi aeste „cea mai mare mită din istorie”.
BBC a raportat anterior despre misteriosul palat în 2012, citând un fost asociat de afaceri al lui Putin care a pretins că palatul a fost construit după specificaţiile sale pentru uz personal - dar un purtător de cuvânt a respins acuzaţiile la acea vreme.
La începutul acestei săptămâni, preşedintele rus a negat în direct că el sau familia sa deţin imobilul şi a descris videoclipul ca fiind „plictisitor”.
Acuzaţiile despre palat au luat avânt pe reţelele de socializare ruse, inclusiv pe platforma video TikTok. Acuzaţiile de corupţie au contribuit la stimularea protestelor desfăşurate în toată ţara în sprijinul lui Navalnîi - cele mai mari din ultimii ani împotriva preşedintelui Putin.
4.000 de oameni arestaţi la protestele pentru Navalnîi
Peste 4.000 de persoane au fost arestate, după ce manifestaţii importante au avut loc în oraşe din Rusia, cerând eliberarea lui Navalnîi.
Militantul anticorupţie a fost imediat arestat după ce s-a întors în Rusia din Germania, unde se recuperase după tentativa de asasinat de anul trecut.
Duminică se aşteaptă alte demonstraţii, în ciuda avertismentelor proaspete ale poliţiei cu privire la adunări.
Rotenberg este un personaj important în Rusia, în calitate de proprietar al unor imense firme de construcţii care se ocupă de infrastructuri precum poduri şi conducte de gaz. Este un apropiat al lui Putin, ca fost prieten din copilărie şi partener de judo.
Omul de afaceri se află sub sancţiunile SUA din 2014.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO