Olmert va demisiona dacă va fi pus sub acuzare pentru corupţie

Premierul israelian Ehud Olmert, suspectat de "corupţie", a declarat joi că va demisiona din funcţie dacă va fi inculpat, respingând însă acuzaţiile formulate împotriva sa.

Urmărește
11 afișări
Imaginea articolului Olmert va demisiona dacă va fi pus sub acuzare pentru corupţie

Olmert va demisiona dacă va fi pus sub acuzare pentru corupţie (Imagine: Mediafax Foto)

"Dacă justiţia decide să mă pună sub acuzare, voi demisiona", a declarat Olmert, în replică la publicarea oficială a suspiciunilor de corupţie care planează asupra sa.

"Nu am primit niciodată mită", a subliniat el.

Olmert a recunoscut însă că a primit "contribuţii financiare" pentru diferite campanii electorale din partea unui om de afaceri american, Morris Talansky.

Şeful Guvernului israelian a insistat că aceste fonduri nu au fost acordate "ilegal".

Ehud Olmert este suspectat de "corupţie", a anunţat oficial, joi seară, Ministerul israelian al Justiţiei, într-un comunicat.

Analiştii politici israeliani apreciază unanim că Olmert va avea obligaţia morală să demisioneze în cazul în care va fi pus sub acuzare.

Clasa politică evocă deja posibilitatea demisiei sau suspendării lui Olmert şi chiar a convocării de alegeri anticipate în lunile următoare, actuala legislatură încheindu-se în noiembrie 2010.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici