Om de afaceri israelian, acuzat că a conspirat cu Iranul pentru a-i asasina pe Netanyahu şi pe alţi oficiali de rang înalt

  • Un om de afaceri israelian a fost arestat pentru presupusa colaborare cu serviciile de informaţii iraniene, având ca scop asasinarea unor oficiali de rang înalt din Israel, inclusiv pe prim-ministrul Benjamin Netanyahu.
  • Suspectul a făcut două călătorii secrete în Iran, unde a fost instruit să desfăşoare misiuni de transfer de fonduri şi arme, fotografiere a zonelor aglomerate şi intimidare a israelienilor care lucrau pentru Iran.
  • Autorităţile l-au reţinut luna trecută, acuzându-l de infracţiuni de securitate legate de presupusa sa cooperare cu agenţii iranieni.
Urmărește
920 afișări
Imaginea articolului Om de afaceri israelian, acuzat că a conspirat cu Iranul pentru a-i asasina pe Netanyahu şi pe alţi oficiali de rang înalt

Om de afaceri israelian, acuzat că a conspirat cu Iranul pentru a-i asasina pe Netanyahu şi pe alţi oficiali de rang înalt

Un om de afaceri israelian a fost arestat pentru presupusa conspiraţie cu serviciile de informaţii iraniene în vederea asasinării unor figuri cheie din Israel, inclusiv a prim-ministrului Benjamin Netanyahu, scrie Haaretz. Suspectul, care locuia în Turcia, ar fi intrat în contact cu un om de afaceri iranian, ceea ce a dus la două călătorii secrete în Iran.

În timpul acestor vizite, el s-a întâlnit cu agenţi iranieni care i-au propus mai multe misiuni în schimbul unor plăţi. Aceste misiuni includeau transferuri de fonduri şi arme, fotografierea unor zone aglomerate din Israel şi intimidarea israelienilor care colaborau cu Iranul, dar nu şi-au îndeplinit atribuţiile.

În a doua întâlnire, oficialii serviciilor de informaţii iraniene i-au cerut suspectului să organizeze asasinate împotriva unor figuri israeliene de rang înalt, precum prim-ministrul Netanyahu, ministrul apărării Yoav Gallant sau şeful Shin Bet, Ronen Bar. Asasinatele aveau drept scop răzbunarea morţii liderului Hamas, Ismail Haniyeh, în Teheran.

Suspectul a cerut un milion de dolari pentru a duce la îndeplinire comploturile de asasinat, dar oficialii iranieni au refuzat să-i ofere această sumă, plătindu-i în schimb 5.000 de euro pentru întâlniri. Autorităţile l-au reţinut pe omul de afaceri luna trecută, acuzându-l de infracţiuni de securitate legate de presupusa sa cooperare cu agenţi ai serviciilor de informaţii iraniene.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici