- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
OMM: Luna trecută a fost una dintre cele mai călduroase luni iulie înregistrate vreodată
Potrivit Organizaţiei Mondiale de Meteorologie (OMM), temperaturile au fost cu aproape 0,4℃ peste media 1991-2020 în mare parte din Europa, sud-vestul şi vestul Europei fiind regiunile cele mai afectate din cauza unui val de căldură intensă la jumătatea lunii iulie.
OMM: Luna trecută a fost una dintre cele mai călduroase luni iulie înregistrate vreodată
"Acest lucru se întâmplă în ciuda fenomenului La Niña, care ar trebui să aibă o influenţă de răcire", a explicat purtătorul de cuvânt al OMM, Clare Nullis.
"Am văzut acest lucru în unele locuri, dar nu la nivel global", a adăugat ea, precizând că a fost "unul dintre cele mai calde trei [iulie] înregistrate, uşor mai rece decât iulie 2019 şi mai cald decât 2016 - dar diferenţa este prea strânsă pentru a fi stabilită".
Portugalia, vestul Franţei şi Irlanda au depăşit maximele record, în timp ce Anglia a atins pentru prima dată valori de 40℃.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Gabriel Cotabiță a murit la vârsta de 69 de ani
-
Peste 100.000 de români au votat în străinătate la alegerile prezidenţiale
-
În Schengen, dar cu controale la graniţă. Surse bulgare: controalele la frontierele terestre vor rămâne în vigoare timp de cel puţin şase luni după aderare. Excepţie pentru graniţa Bulgaria-Grecia
-
Vin banii europeni. Cum pot companiile să obţină finanţare de peste 1 milion de euro şi ce condiţii trebuie să bifeze
Recordurile naţionale din toate timpurile pentru temperaturile maxime zilnice au fost, de asemenea, depăşite în Ţara Galilor şi Scoţia.
Spania a avut, de asemenea, cel mai cald iulie, cu o temperatură medie naţională de 25,6°C - cu un val de căldură între 8 şi 26 iulie care a fost cel mai intens şi cu cea mai lungă durată înregistrată vreodată.
Utilizând datele furnizate de Serviciul Copernicus privind schimbările climatice al Comisiei Europene, agenţia meteorologică a ONU a confirmat că Europa a avut a şasea cea mai caldă lună iulie.
Căldura s-a deplasat mai la nord şi la est, aducând temperaturi foarte ridicate în alte ţări, inclusiv în Germania şi în unele părţi ale Scandinaviei, iar în mai multe localităţi din Suedia au fost doborâte recorduri locale şi recorduri istorice pentru luna iulie.
În acelaşi timp, din Cornul Africii până în sudul Indiei şi o mare parte din Asia Centrală până în cea mai mare parte a Australiei s-au înregistrat temperaturi sub medie.
În plus, temperaturile au fost în general sub medie în Georgia şi în cea mai mare parte a Turciei.
În luna iulie s-a înregistrat, de asemenea, cel mai scăzut nivel al gheţii din Marea Antarctică înregistrată vreodată, cu şapte procente sub medie.
Gheaţa din Marea Arctică a fost cu patru procente sub medie, situându-se pe locul 12 în topul celor mai scăzute niveluri pentru luna iulie, conform înregistrărilor prin satelit.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO