- Home
- Externe
- (14.07.2020, 04:59)
- Anamaria Cadis
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
OMS: Naţiunile se îndreaptă într-o direcţie greşită în ceea ce priveşte Covid-19
În ceea ce priveşte pandemia de Covid-19 lucrurile vor merge „din ce în ce mai rău” dacă guvernele nu vor lua măsuri mai stricte, a avertizat Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).
Urmărește
6302 afișări
OMS: Naţiunile se îndreaptă într-o direcţie greşită în ceea ce priveşte Covid-19
Directorul general, Dr Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat că „prea multe ţări s-au îndreptat în direcţia greşită”, scrie BBC News.
Statele Unite sunt în prezent epicentrul pandemiei, iar tensiunile dintre preşedintele Donald Trump şi experţii din domeniul medical au dus la o creştere a numărului de cazuri.
La o conferinţă de presă susţinută, luni, la Geneva, dr. Tedros a spus că „mesajele amestecate ale liderilor” au subminat încrederea publicului în încercările de a controla pandemia.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
"Virusul rămâne inamicul public numărul unu, dar acţiunile multor guverne şi oameni nu reflectă acest lucru", a spus Tedros.
Şeful OMS a spus că măsuri precum distanţarea socială, spălarea mâinilor şi purtarea măştilor în situaţii adecvate trebuie luate în serios şi o revenire la vechea normalitate, în viitorul apropiat, nu este realistă.
"Dacă elementele de bază nu sunt respectate, există o singură direcţie în care se va îndrepta această pandemie: din rău în mai rău", a spus dr. Tedros.
Dr. Mike Ryan, directorul executiv al Programului pentru Situaţii de Urgenţă al OMS, a declarat că reducerea unor măsuri de blocare în America şi deschiderea unor zone au dus la o „transmisie intensă”.
El a adăugat că închiderea regiunilor mari ar avea consecinţe economice uriaşe, dar că blocarea locală în anumite locuri ar putea fi necesară pentru a atenua răspândirea virusului.
Ryan a cerut guvernelor să pună în aplicare strategii clare şi „puternice”, adăugând: „Cetăţenii trebuie să înţeleagă şi trebuie să le fie uşor să se conformeze”.
"Trebuie să învăţăm să trăim cu acest virus", a spus dr. Ryan, avertizând că aşteptările ca virusul ar putea fi eradicat sau ca un vaccin eficient ar putea fi gata, în câteva luni au fost "nerealiste". În plus, el a adăugat că nu se ştie încă dacă recuperarea după infectarea cu noul coronavirus va duce la imunitate şi, dacă s-ar întâmpla asta, cât va dura această imunitate.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe