- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
OMS respinge acuzaţiile cu privire la exagerările legate de pericolul gripei porcine
Un oficial de rang înalt din cadrul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii a dezminţit, joi, acuzaţiile că agenţia a exagerat ameninţarea virusului A/H1N1 şi că ar fi fost influenţată de industria farmaceutică să emită alerte cu privire la pandemia de gripă, relatează Washington Post, în ediţia online.
OMS respinge acuzaţiile cu privire la exagerările legate de pericolul gripei porcine (Imagine din arhivă; Mediafax Foto/AFP)
"Lumea se confruntă cu o pandemie reală. A o prezenta drept falsă este în acelaşi timp greşit şi iresponsabil", a declarat presei Keiji Fukuda, consilierul special al directorului general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) în domeniul pandemiei de gripă. "OMS a oferit opiniei publice informaţii reale şi echilibrate. Nici nu a subestimat şi nici nu a supraestimat riscul pe care îl prezintă pentru opinia publică", a explicat el.
Precizările lui Fukuda au venit în contextul în care agenţia a făcut obiectul unor critici din ce în ce mai intense, mai ales în Europa, că ar fi exagerat dimensiunea ameninţării reprezentate de virus, care a apărut în primăvară în Mexic şi Statele Unite. Criticile au determinat Consiliul Europei să demareze o anchetă cu privire la acţiunile OMS.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Știi cum procedezi duminică, pe 24. Te duci la vot și cauți Trump pe buletin. Cu Nicu și Marcel rămâne cum am stabilit
-
Se circulă în condiţii de iarnă pe străzile din mai multe judeţe. Recomandările poliţiştilor
-
Ciolacu a discutat din nou cu Trump, împreună cu Viktor Orban. Ce spune despre intrarea României în programul Visa Waiver
-
Donald Trusk avertizează că ameninţarea unui război global este „serioasă şi reală”
Organizaţia estimează că pandemia a provocat deja, în mod direct, decesul a cel puţin 13.000 de persoane din lumea întreagă şi că această cifră ar putea ca în cele din urmă să se doveadească "mult mai mare", în momentul când pandemia va dispărea, a afirmat Fukuda.
Deşi până acum aceasta s-a dovedit relativ moderată, Fukuda a avertizat că nu s-a încheiat încă. Numărul cazurilor de îmbolnăvire este în scădere în multe ţări, însă virusul continuă să se răspândească, iar activitatea lui se intensifică în unele zone ale lumii, printre care zone din nordul Africii, sudul Asiei şi Estul Europei. Un alt val ar putea să apară, spre sfârşitul iernii sau începutul primăverii, în emisfera nordică, după cum s-a întâmplat în cazul altor pandemii, a arătat Fukuda, şi este posibil să se producă noi cazuri de îmbolnăviri şi decese în emisfera sudică.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO