- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
OMS: Toate ţările vor avea nevoie de vaccinul împotriva gripei A H1N1
Pandemia de gripă porcină continuă să se propage în lume şi toate ţările vor avea nevoie de vaccin, cu prioritate pentru personalul din domeniul Sănătăţii, a avertizat luni Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).
OMS: Toate ţările vor avea nevoie de vaccinul împotriva gripei A H1N1 (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)
Virusul "nu poate fi oprit şi, deci, toate ţările vor avea nevoie de vaccin", a declarat doctorul Marie-Paul Kieny, directoarea serviciului OMS care răspunde de cercetare în domeniul vaccinurilor.
Medicii, infirmierii şi personalul auxiliar de îngrijire trebuie să fie vaccinaţi cu prioritate "pentru a menţine în funcţiune sistemele de sănătate", care trebuie să poată continua să îngrijească bolnavii, a explicat Kiney.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Virusul, care combină elemente ale gripei umane, porcine şi aviare, a contaminat până în prezent, în mod oficial, peste 100.000 de persoane din întreaga lume şi a ucis peste 429 de pacienţi, potrivit OMS, care a declarat pandemia la 11 iunie.
De la această dată, boala progresează rapid, în special în emisfera sudică, unde sezonul hibernal este propice propagării acesteia.
Datele oficiale ale OMS sunt situate cu mult sub nivelul situaţiei reale, iar această problemă va persista.
Organizaţia, care nu a publicat niciun bilanţ global de o săptămână, a solicitat ţărilor care sunt cele mai afectate să nu mai efectueze în mod sistematic analize de laborator.
Specialiştii consideră mult mai utilă crearea unor instrumente de măsurare a tendinţei generale a pandemiei, continuând, însă, să facă analize asupra bolnavilor care prezintă simptome neobişnuite, pentru a depista eventualele mutaţii ale virusului.
Ca atare, indicii privind progresul bolii nu pot fi negaţi, dar aceştia sunt comunicaţi de ţări în mod dispersat.
În Marea Britanie, numărul deceselor a ajuns la 17, după moartea, luni, a unei fetiţe în vârstă de şase ani şi a unui medic. În Italia, Ministerul Sănătăţii a anunţat 38 de noi cazuri de contaminare în patru zile, numărul total ajungând la 224 de persoane infectate.
Decesul unei persoane în vârstă de 74 de ani, în Ecuator, a ridicat, luni, la trei bilanţul victimelor din această ţară. Uruguay a înregistrat încă două decese, în total acestea ajungând la 11. Un nou deces a fost înregistrat, de asemenea, în Costa Rica, unde în total au murit şase persoane.
Brazilia a anunţat că numărul victimelor virusului a ajuns la trei, în urma decesului unui băieţel de nouă ani. O tânără a murit în Columbia, iar în Mexic bilanţul a crescut de la 121 la 124 de morţi.
Thailanda a anunţat încă trei decese, iar Filipine două, ridicând numărul cazurilor mortale la 21 şi, respectiv, trei.
La Ryiad, o şcoală străină a fost închisă, în urma descoperirii unui focar de 20 de cazuri în rândul elevilor.
Vaccinul împotriva gripei porcine ar trebui să fie gata în septembrie-octombrie, potrivit lui Kieny. Organizaţia îşi menţine în continuare recomandările obişnuite privind vaccinarea împotriva gripei sezoniere, a anunţat un reprezentant OMS.
Laboratoarele care lucrează la fabricarea vaccinului vor fi capabile să producă "2,5 miliarde de doze în şase luni", dar probabil va fi necesar un an până la producerea "cantităţilor necesare", a estimat la începutul acestei luni Cuauhtemoc Ruiz, coordonatorul Organizaţiei Panamericane pentru Sănătate (OPS).
Secretarul american al Sănătăţii, Kathleen Sebelius, a anunţat dumnică noi fonduri, în valoare de un miliard de dolari, pentru achiziţionarea componentelor necesare fabricării vaccinului.
În afară de vaccinarea personalului din domeniul Sănătăţii, pentru a "reduce transmiterea bolii, dar şi mortalitatea", OMS recomandă tratarea cu prioritate a grupurilor care riscă cel mai mult să prezinte complicaţii, cum sunt femeile gravide şi persoanele afectate de boli cronice.
Copiii cu vârste care depăşesc cinci ani urmează să fie, de asemenea, printre primele grupuri vaccinate, deoarece "aceştia sunt amplificatori ai pandemiei, ei adunându-se în şcoli, a adăugat Kieny.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO