Omul lui Trump avertizează Europa de Est: Cheltuiţi mai mult pentru apărare!

Europa de Est ar trebui să se aştepte mai puţin de la SUA dacă Donald Trump câştigă alegerile prezidenţiale, a declarat astăzi pentru POLITICO o figură de vârf din cercul lui Trump.

Urmărește
1766 afișări
Imaginea articolului Omul lui Trump avertizează Europa de Est: Cheltuiţi mai mult pentru apărare!

Omul lui Trump avertizează Europa de Est: Cheltuiţi mai mult pentru apărare!

"Statele Unite au angajamentul de a veni în ajutorul ţărilor NATO care sunt atacate. Acesta nu este acelaşi lucru cu a spune că ar trebui să ne aruncăm întreaga armată [pe flancul estic]", a declarat Elbridge Colby.
 
De asemenea, este necesar ca ţările din flancul estic să cheltuiască mult mai mult de 2% din PIB - obiectivul NATO - potrivit lui Colby, care este foarte aşteptat să fie nominalizat pentru o funcţie de conducere dacă Trump revine la Casa Albă.
 
"Nu cred că este impresionant faptul că Lituania şi Estonia cheltuiesc 3 %. Dacă aş fi în locul lor, aş cheltui 10, dacă sunt serioşi cu privire la cât de ameninţători sunt ruşii. Cred că ceea ce europenii trebuie să înţeleagă este că trebuie să îşi consolideze armata cât mai curând posibil", a spus el. 
 
"Părerea mea personală este că ar trebui să angajăm forţe substanţiale disponibile pentru apărarea NATO de est, care să nu diminueze capacitatea noastră de a [apăra] primul lanţ insular, în acest caz, Taiwanul", a adăugat el.
 
El a evidenţiat "capacităţile cheie", cum ar fi focul cu rază lungă de acţiune, logistica, controlul comenzii şi logistica, cunoscute sub numele de C4ISR, muniţiile şi apărarea aeriană, ca domenii în care SUA ar trebui să se concentreze asupra Asiei, nu asupra Europei.
 
"Acestea sunt cele mai importante active, dar acestea sunt, de asemenea, activele care sunt cele mai rare", a spus el.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici