ONU afirmă că forţele israeliene au tras asupra poziţiilor sale din sudul Libanului

Forţele israeliene au tras miercuri şi joi asupra poziţiilor folosite de forţele de menţinere a păcii ale ONU în Liban, a declarat ONU, în timp ce Israelul a avertizat civilii libanezi să nu se întoarcă în casele din sud şi a continuat o ofensivă tot mai amplă împotriva Hezbollah, scrie Reuters.

Urmărește
262 afișări
Imaginea articolului ONU afirmă că forţele israeliene au tras asupra poziţiilor sale din sudul Libanului

ONU afirmă că forţele israeliene au tras asupra poziţiilor sale din sudul Libanului

Forţa UNIFIL a declarat că doi dintre pacificatorii săi au fost răniţi într-unul dintre incidente, când un tanc israelian a tras asupra unui turn de supraveghere de la cartierul general principal al forţei din Ras al-Naqoura, lovind turnul şi provocând căderea acestuia. Nu au existat victime în celelalte două incidente, a declarat o sursă ONU.

„Orice atac deliberat asupra forţelor de menţinere a păcii reprezintă o încălcare gravă a dreptului umanitar internaţional”, a declarat UNIFIL, adăugând că a luat legătura cu armata israeliană.

Hezbollah a declarat că a tras o salvă de rachete asupra forţelor israeliene joi, în timp ce acestea încercau să scoată victimele din zona Ras al-Naqoura, şi că au fost lovite direct.

Nu a existat niciun comentariu din partea armatei israeliene.

Însă, la New York, ambasadorul israelian la ONU, Danny Danon, a declarat că Israelul se concentrează pe lupta împotriva Hezbollah şi recomandă „relocarea UNIFIL la 5 km nord pentru a evita pericolul pe măsură ce luptele se intensifică”.

Reuters a raportat săptămâna trecută că armata israeliană a trimis un mesaj prin care le cere pacificatorilor ONU să se pregătească să se mute „cât mai curând posibil, pentru a vă menţine siguranţa”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici