ONU afirmă că rezultatele alegerilor din Venezuela sunt lipsite de „integritate”

Un grup de experţi electorali ai ONU a declarat într-un nou raport că autoritatea electorală naţională din Venezuela nu a respectat „măsurile de bază privind transparenţa şi integritatea, care sunt esenţiale pentru organizarea unor alegeri credibile”.

Urmărește
196 afișări
Imaginea articolului ONU afirmă că rezultatele alegerilor din Venezuela sunt lipsite de „integritate”

ONU afirmă că rezultatele alegerilor din Venezuela sunt lipsite de „integritate”

Patru experţi ONU au afirmat, într-un nou raport privind ultimul scrutin din Venezuela, că modul în care s-a desfăşurat recentul vot prezidenţial „nu are precedent”, relatează Deutsche Welle.

Potrivit comisiei ONU care a întocmit raportul, consiliul electoral din Venezuela nu a demonstrat „transparenţă şi integritate de bază” în modul în care a procesat rezultatele alegerilor prezidenţiale contestate din ţară.

Potrivit The Washington Post, raportul este cea mai recentă evaluare independentă a rezultatului alegerilor prezidenţiale care a fost discreditat atât de SUA, cât şi de alte naţiuni. Totodată, opoziţia din Venezueala susţine că deţine foi de numărătoare care îl dau drept câştigător pe contracandidatul lui Maduro, Edmundo Gonzalez.

Rezultatele alegerilor din Venezuela din 28 iulie au fost urmate de o serie de proteste, care au dus la 23 de morţi, zeci de răniţi şi mii de persoane arestate.

Consiliul Naţional Electoral l-a declarat pe preşedintele Nicolás Maduro câştigător al alegerilor, cu 51% din voturi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici