- Home
- Externe
- GENEVA, (15.01.2020, 19:42)
- Marinela Sarbu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
ONU avertizează că în anul 2020 vor fi numeroase episoade de vreme extremă
Deceniul trecut s-au înregistrat cele mai mari temperaturi din istorie, a anunţat miercuri Organizaţia Naţiunilor Unite, avertizând că în anul 2020 trebuie să ne aşteptăm la numeroase episoade de vreme extremă şi nu numai, potrivit RTL.
Urmărește
1421 afișări
ONU avertizează că în anul 2020 vor fi numeroase episoade de vreme extremă
Organizaţia Meteorologică Mondială, care şi-a bazat constatările pe analiza principalelor date internaţionale, a anunţat că a confirmat şi datele transmise săptămâna trecută de agenţia de monitorizare climatică a Uniunii Europene, care arată că anul trecut a fost cel de-al doilea cel mai călduros an din istorie, după 2016.
"Anul 2020 a început de unde a plecat 2019 - cu condiţii meteorologice cu impact ridicat şi evenimente legate de climă", a declarat şeful OMM, Petteri Taalas, într-o declaraţie, referindu-se în special la devastatoarele incendii din Australia.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Azi, în Sfânta zi a Crăciunului, poate știi de ce Iisus Hristos nu s-a născut român
-
Ciolacu publică facturile pentru zborurile private la Nisa în ziua de Crăciun
-
Pericol în Constanţa: Elicea unei eoliene se învârte necontrolat aproape de un cămin de bătrâni
-
Care sunt cei şapte magnifici care au salvat bursa din Germania şi au sfidat crizele anul acesta
"Din păcate, trebuie să ne aşteptăm la condiţii de vreme extremă pe tot parcursul anului 2020 şi în deceniile următoare, alimentate de nivelurile record ale gazelor cu efect de seră care reţin căldura în atmosferă", a precizat acesta.
Agenţia ONU a anunţat, de asemenea, că temperaturile medii globale din ultimii cinci ani (2015-2019) şi 10 ani (2010-2019) au fost cele mai mari înregistrate vreodată.
"Din anii 1980, fiecare deceniu a fost mai cald decât precedentul", a transmis agenţia ONU într-un comunicat, avertizând că "se preconizează că această tendinţă va continua".
Organizaţia Naţiunilor Unite a mai anunţat că emisiile de gaze cu efect de seră create de om trebuie să scadă cu 7,6 la sută în fiecare an până în 2030, pentru a limita creşterea temperaturii la 1,5 C - pentru care ţările mai ambiţioase s-au angajat în cadrul acordului climatic de la Paris.
Miercuri, Taalas a spus că, de când au început înregistrările moderne în 1850, temperatura medie globală a crescut cu aproximativ 1,1 grade Celsius şi a avertizat asupra încălzirii semnificative în viitor.
"Pe calea actuală a emisiilor de dioxid de carbon, ne îndreptăm către o creştere a temperaturii cu 3 până la 5 grade Celsius până la sfârşitul secolului", a avertizat el.
Oamenii de ştiinţă au subliniat necesitatea urgentă de a face mai mult pentru a contracara tendinţa de încălzire.
"Dacă ne uităm la toate evenimentele din întreaga lume care se produc acum ca urmare a acestei încălziri, este evident că nu reuşim să prevenim interferenţele antropogene periculoase cu sistemul climatic", a spus Bob Ward de la Grantham Research Institute pentru Schimbările climatice şi mediu din cadrul London School of Economics and Political Science.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Klaus Iohannis, cel care a nesfințit Calendarul Alegerilor Prezidențiale la români, ți-a rebotezat Ignatul: Ziua Renașterii Porcilor
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Avertisment ONU: Omenirea are la dispoziţie 10 ani pentru salvarea biodiversităţii Pământului
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Nava rusă scufundată a fost victima unui „act de terorism”, susține compania proprietară. Care este adevărul din spatele misiunii secrete în Siria?
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Chef Florin Dumitrescu a dezvăluit secretul! Ce face în fiecare an, de Crăciun + ce spun fiicele sale despre jurizarea de la MasterChef
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe