- Home
- Externe
- GENEVA, (02.06.2015, 10:05)
- Valentin Vidu - Mediafax
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
ONU găseşte tot mai multe semne ale implicării Rusiei în războiul din Ucraina
Conflictul separatist din estul Ucrainei relevă tot mai multe dovezi, dar nu şi probe concludente legal, ale implicării statului rus, afirmă oficiali de rang înalt în domeniul drepturilor omului de la ONU.
Urmărește
3596 afișări
ONU găseşte tot mai multe semne ale implicării Rusiei în războiul din Ucraina (Imagine: Hepta)
"Este vorba despre un flux tot mai mare de luptători (neoficiali) şi de tot mai multe dovezi potrivit cărora în lupte sunt imlicaţi şi militari (ruşi)", a declarat luni Ivan Simonovic, asistentul secretarului general pentru drepturile omului, într-o conferinţă de presă la Geneva.
Rusia respinge acuzaţiile potrivit cărora îi susţine pe rebelii proruşi cu armament şi trupe.
Oficiali ONU au intervievat pe 21 mai doi ruşi capturaţi în estul Ucrainei. Cei doi cred că este necesar să fie trataţi ca militari capturaţi, însă Rusia afirmă că ei sunt foşti militari care au plecat din armată.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Marcel Ciolacu rămâne Premierul României
-
Audieri pe bandă rulantă în Parlament ale noilor miniştri/ Propunerea PSD pentru Ministerul Justiţiei a fost aprobată de parlamentari/ Sorin Grindeanu, avizat favorabil la Ministerul Transporturilor/ Tanczos Barna a fost audiat la Parlament şi a fost avizat favorabil pentru Ministerul Finaţelor
-
Tanczos Barna a fost audiat la Parlament. Viitorul ministru de Finanţe, avizat favorabil
-
Sorin Grindeanu, avizat favorabil la Ministerul Transporturilor
Cei doi au fost acuzaţi de terorism de către autorităţile ucrainene, care i-au pus "între ciocan şi nicovală", a declarat Simonovic.
"Este foarte dificil să dovedeşti că sunt militari sau nu. Acesta este motivul pentru care noi vorbim de obicei despre «luptători» din Federaţia rusă", a declarat Armen Harutyunyan, şeful Misiunii ONU pentru monitorizarea drepturilor omului în Ucraina.
În cazul în care se dovedeşte că Moscova este parte în război, Rusia riscă să fie acuzată de crime de război şi riscă eventuale procese la Curtea Penală Internaţională (CPI), la care Kievul vrea să adere, potrivit ministrului ucrainean de Externe.
Declararea sau nu a Rusiei parte la conflictul din estul Ucrainei este de competenţa Comitetului Internaţional al Crucii Roşii (CICR), care este garantul Convenţiei de la Geneva care stabileşte regulile războiului, considerată o referinţă la ONU.
În iulie, Comitetul a declarat conflictul din Ucraina război civil - un "conflict armat non-internaţional". CICR nu a anunţat nicio altă desemnare, iar un purtător de cuvânt a refuzat să spună dacă organismul şi-a schimbat evaluarea.
"Urmărim evoluţiile de pe teren foarte îndeaproape şi vom continua să facem acest lucru, dar în acest moment preferăm să menţinem acest subiect ca subiect al dialogului nostru direct cu privire la IHL (dreptul umanitar internaţional) cu părţile implicate în conflict", afirmă Jennifer Tobias, o purtătoare de cuvânt a CICR, într-un răspuns scris la o solicitare Reuters.
În pofida pretenţiei celor două părţi aflate în conflict de a reprezenta interesele oamenilor de pe teren, Harutyunyan afirmă că nu există o susţinere populară a confruntărilor armate, care s-au soldat cu cel puţin 6.417 morţi, inclusiv 626 de femei şi fete, şi cu cel puţin 15.962 de morţi, de când a început, la jumătatea lui aprilie 2014, şi până în prezent.
"Membri ai personalului nostru care muncesc pe teren nu au întâlnit încă situaţii în care oamenii susţin conflictul", a declarat Harutyunyan.
Citeşte şi:
Rusia poate ocupa ţările baltice în două zile, susţine un general ceh al Alianţei Nord-Atlantice
Citeşte şi:
EXERCIŢII MILITARE de amploare în Rusia: Participă 12.000 de militari şi 250 de avioane de vânătoare
Citeşte şi:
Poroşenko denunţă un "RĂZBOI REAL" cu Rusia şi îndeamnă ucrainenii să se pregătească de o ofensivă rusească
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Ciprian Șerban, de la PSD, este șeful Camerei Deputaților. Ilie Bolojan, de la PNL, a fost votat Președinte al Senatului
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Un cântăreț celebru, iubit de români, este prins într-un scandal uriaș! Fiul secret face dezvăluiri scandaloase: ”Când m-am născut, mama avea 15 ani, iar el 22!”
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe